Иван Влъчков не завърши първото състезание от втория кръг от

...
Иван Влъчков не завърши първото състезание от втория кръг от
Коментари Харесай

Иван Влъчков не завърши в първото състезание в GT4 след състезателен инцидент

Иван Влъчков не приключи първото съревнование от втория кръг от сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата " Ред Бул Ринг " в Австрия. Българският водач вървеше на трета позиция в класа и общото нареждане, преди да бъде забъркан в случай и да бъде ударен от противник откъм гърба.

Този сезон Влъчков още веднъж се състезава за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1. В първия кръг в Чехия Иван завоюва и двете надпревари в своята категория на дилетантите и беше безапелационен водач в класа до този кръг.

На старта Иван потегли девети, като завоюва една позиция в общото класиране и стана осми и пети в класа. В четвъртата обиколка Влъчков изпревари още един противник от класа на експертите и стана седми. В този интервал той постигаше най-хубави времена в третия техничен бранш от всички водачи.

В осмата обиколка Иван се оправи и с Лукаш Крески с Мазерати и излезе на 4-а позиция в своя клас и 6-и в общото нареждане. След още един най-хубав 3-и бранш Влъчков излезе на 5-а позиция в 12-ия тур, а 2 обиколки по-късно се оправи с още един " експерт ".

Така той към този момент беше 4-и в общото класиране, като куриозното бе, че всички 4 водачи бяха от неговия клас при дилетантите. 29 мин след началото на надпреварата българският водач направи наложителния си питстоп. След като всички направиха боксовете си, Иван резервира 4-ото място. Той бе на 3.8 сек зад 3-ия Фреди Кремер с Порше Кайман. Много бързо обаче той го настигна и изпревари, като 20 мин преди края към този момент беше 3-и.

До края Влъчков се опита да стане 2-и, само че бе възпрепятстван от кола с номер 88, зад кормилото на която беше Лабер, който размени зад кормилото на Макларън 570s някогашния водач от Формула 1 Кристиан Данер. Иван обаче беше ударен и изхвърлен от пистата от кола номер 43, (с водачи Касперликс и Северс) от тима на Allied Racing с Porsche Cayman, след което отпадна, а надпреварата беше спряно 2 минути преди края.

Врязалата се кола в Sin-а на Иван нанесе вреди, които не могат да се поправят за утрешната втора конкуренция. Екипът му се прибира към България, с цел да се готви за втория кръг от националния шампионат на Затворен маршрут в Хасково след 2 седмици.

" Определено възприятието не е прелестно, само че в моторспорта има доста непредвидими моменти и всеки един експерт знае това, сподели Влъчков. - Духът ни не е грохнал, започваме подготовка за идващия кръг на Нюрбургринг още по-мотивирани. "
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР