Иван СотировНяколко думи за партийната демагогия, която се простира от

...
Иван СотировНяколко думи за партийната демагогия, която се простира от
Коментари Харесай

Комисионерството по време на война си е чисто мародерство

Иван Сотиров

Няколко думи за партийната измама, която се простира от загадка помощ за Украйна до нито един патрон за Украйна.
Първо, за военна помощ може да се приказва единствено когато имаме безплатно даване на такава. Редовното държавно управление на Петков не посмя да даде военна помощ. Тя беше предоставена чак от служебното държавно управление. Но заради това, че болшинството от мними евроатлантици в Народното събрание одобри едно обтекаемо решение за даване на военна помощ, което в действителност беше еднакво на даването на празен чек на прокремълското държавно управление на Радев, военната помощ беше нахално засекретено

срамно отблъскване на номера

Второ, за това че в действителност изнасяме оръжие с краен адресат Украйна знаят всички. Знаят нашите сътрудници, знаят в Кремъл, които така и така са ни оповестили за вражеска страна, знаят и всички мислещи българи. От началото на войната нашето военно произвеждане и износът на оръжие от България са нарастнали с над 200%.
Кой лъжат от Българска социалистическа партия и президентската клика? Лъжат всякакви маргинали, които веят съветските байраци на Бузлуджа, Копринка, пред МОЧА и на всички места където сварят.

Кой обслужват тези " миролюбци ",

които пречат на директния експорт на оръжие за Украйна? Обслужват търговците, които посредничат заради това, че няма пряк експорт на оръжие от България за Украйна. При такова ходатайство цените постоянно се удвояват. При тези покупко-продажби най-малко един милиард евро са отишли в медиаторите.
Кой губи от това? Губим ние, тъй като част от тези пари могат да остават в българския бизнес и страна, губим и репутационно, тъй като тези които ни ръководят се държат като ръководители на дребното руско другарче, които употребяват посредническата услуга на батковците си с цел да не ги напляскат началниците от Кремъл. Губи и Украйна и всички, които дават финансова поддръжка за нейната военна защита.

Очевидно е, че зад тази политика, не прозират единствено дребни партийни сметки и кремълски зависимости. Тук става въпрос за големи комисионни, а

комисионерството по време на война си е чисто мародерство

Тази политика на ощетяване на българската страна и бизнес е мародерство и по отношение на личния ни народ, огромната част от който изнемогва.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР