Иван Сотиров ФейсбукПак повтарям - искането за вписването на българите

...
Иван Сотиров ФейсбукПак повтарям - искането за вписването на българите
Коментари Харесай

Иван Сотиров: Искането за вписването на българите в конституцията на РСМ е трик срещу България

Иван Сотиров
Facebook

Пак дублирам - настояването за вписването на българите в конституцията на РСМ е в прорез с българския народен интерес, тъй като по този начин ние се отхвърляме от общите езикови и народностни корени и одобряваме главната теза на македонизма, че сме два разнообразни народа.

Измама е внушението, че с това регистриране българският народ ще бъде признат за “държавотворен”. Напротив, в действителност по този начин българите в РСМ ще бъдат избрани като малцинство, като с това няма да получат повече права от тези, които имат съгласно настоящата конституция.

Извеждането на напред във времето на концепцията за вписването на българите в конституцията на РСМ е трик, посредством който се цели замяна на трите съществени наши претенции, за които имаме съглашение със Скопие: - Спазване на гражданските права на българите, премахване на езика на омразата против България и фалшификаците на общата ни история.

Това искане го няма нито в двустранните съглашения сред Република България и РСМ, нито в Рамковата позиция, която е призната от Народно събрание.

Но тъй като то е единственото което няма да срещне опозиция от македонистите и може да бъде признато от Скопие, вписването на българите в конституцията на РСМ се извежда на напред във времето с цел да може на следващия ден да ни се показа като огромен триумф в името на който може да жертваме другите претенции.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР