Иван Русев е бивш футболист на Литекс, но повече от

...
Иван Русев е бивш футболист на Литекс, но повече от
Коментари Харесай

Иван Русев пред Nostrabet: Левски има своите шансове срещу ПАОК

Иван Русев е някогашен футболист на Литекс, само че повече от 22 години живее в Атина. Той е играл за АЕК при победи и влиятелни равенства в Шампионска лига, обличал е също и екипите на други гръцки клубове, измежду които Левадиакос, където треньор му е бил Георги Василев-Гочето, ОФИ Крит и Докса Драма.

В момента Иван работи за футбола в нашата южна съседка. го потърси, с цел да каже какво мисли за ПАОК и има ли Левски шансове против този стабилен клуб при завръщането си на европейския терен.

- Иване, какви са настройките в Солун, откакто схванаха, че техният ПАОК стартира тазгодишната си акция в Лига на конференциите против Левски?

- Разбира се, в Солун чакат ПАОК да продължи напред, само че въпреки това регистрират и възраждането на най-популярния клуб в България, тъй че ПАОК ще подходи деликатно към тези два мача.

- Какви са задачите на ПАОК за новия сезон?

- Да се бори с Олимпиакос за купата, да влезе в групата на Лигата на конференциите, а след това да излезе от нея и да стигне колкото се може по-далеч в шампионата, както предходната година, когато игра на четвъртфинал.

- В Гърция е като в България – имат един преобладаващ отбор. Как одобряват в ПАОК това, че не могат да реализират повече от второ място?

- Вижте, на този стадий Олимпиакос е с най-голям бюджет и най-големи благоприятни условия, разумно разполага и с най-класния тим и първото място е непокътнато за него. Но пък през последните шест години ПАОК стана веднъж първенец и завоюва четири купи на Гърция, което демонстрира какъв брой стойностен отбор е.

- Като казвате бюджети, разкрийте някои числа?

- Доколко съм осведомен, ПАОК се оправя с 15-20 милиона евро годишно, или малко повече, до момента в който при Олимпиакос са над 25 милиона евро, даже над 30.

- Какво бихте споделили за ексцентричния началник на ПАОК, който преди време нахлу на терена с пищов?

- В Гърция Иван Савидис е прочут като индивида на Путин. Той е притежател на повече от първокласните хотели по крайбрежието на Солун, ръководи и други сполучливи бизнеси. Повече от 10 години управлява ПАОК и резултатите са в негова изгода.

- Какъв треньор е Разван Луческу?

- Играта му е ясна. Освен това е добър психолог и стратег, и има характерен самостоятелен метод към всеки състезател. Феновете на ПАОК го боготворят, защото през 2019 година донесе третата шампионска купа в историята на клуба и първа след пауза от 35 години. След като ги направи първенци, отиде за две години в Саудитска Арабия и там с Ал-Хиал завоюва тяхната Шампионска лига и купата на страната. Сеферович го върна и ПАОК още веднъж си е познатият фактор в шампионата.

- Как играе ПАОК под управлението на сина на Мирча Луческу?

- Това е един извънредно добре квалифициран във всяко едно отношение тим. Динамиката в играта му е впечатляваща, вършат всичко на скорост и имат бърз преход в двете етапи. Всички играчи работят нападателно и са тактически дисциплинирани.

- Има ли този отбор въпреки всичко недостатъци?

- Всеки тим има такива, значимо е противникът му да улучи момента, в който да се възползва от тях. Забелязал съм да вземем за пример, че изключително вкъщи, в случай че не вкарат бърз гол, играчите на ПАОК се изнервят и стават припрени, като тогава са податливи към неточности. Защитата им пък се огъва, когато е подложена на сериозен напън и е притискана непрекъснато.

- Бъдете почтен и кажете има ли шансове Левски в този конфликт?

- Шансове във футбола постоянно има. Миналата година да вземем за пример мислех, че Олимпиакос ще отстрани Лудогорец, само че се случи противоположното. Така че във футбола не постоянно любимецът и тимът с по-голям бюджет надвива.

- С какво Левски може да се опълчи на противник с по-голям турнирен опит и класа?

- Левски разполага с задоволително козове – потвърден треньор, положителни реализатори и отракан състав, който бе заздравен със качествени попълнения през лятото. Освен всичко друго „ сините “ ще бъдат пределно окуражени и надъхани да покажат едно положително свое лице при завръщането си в Европа.

- Какъв резултат в София ще разреши на Левски да резервира интригата за реванша?

- Всяка победа, без значение с какво цифрово изражение.

- Как би трябвало да играят „ сините “, с цел да я реализиран?

- Трябва да бъдат стимулирани, съсредоточени и спокойни от самото начало, и да сведат непредизвиканите неточности до най-малко, тъй като тим като ПАОК може да се възползва единствено от една неточност и да те накаже. Левски наложително би трябвало да означи гол вкъщи, като за задачата е належащо играчите му да покажат успеваемост в завършващия удар, защото надали ще имат доста обстановки за завладяване на гръцката врата.

- Губи ли някой от двата тима от това, че по време на гостуването си няма да има своя аудитория?

- Губи като цяло футболът, защото в България щяха да видят с какви гласовити и отдадени почитатели разполага ПАОК, а същото се отнася и за Гърция. Феновете на Левски са в еуфория в последните месеци и щяха да показват в Солун своята впечатляваща хореография.

- Иване, зная, че следите и Левски. Какво очаквате от него през новия сезон?

- Да продължи възхода си, да надгради и да радва своите правилни последователи. Ако успее да поддържа непрекъснато положително игрово равнище на терена, това ще е причина и за титли.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР