Иван Портних, издадена във връзка с Заповед на Министъра на

...
Иван Портних, издадена във връзка с Заповед на Министъра на
Коментари Харесай

Иван Портних със заповед за мерките във Варна при извънредното положение

 Иван Портних, издадена по отношение на Заповед на Министъра на опазването на здравето и оповестеното с Решение от 13.03.2020 година на Народното събрание изключително състояние.

В заповедта на кмета се показва още, че се преустановяват визитите в увеселителни и игрални зали, нощни заведения, питейни заведения, търговски обекти и центрове, заведения за публично хранене, като се изключи магазините за хранителни артикули, бензиностанции, аптеките и дрогериите на територията на Община Варна.

Преустановяват се всички групови форми на активност и работа с деца и възпитаници отвън системата на предучилищното и учебното обучение, които се провеждат и организират от физически и юридически лица, без значение от правно-организационната им форма.

Преустановява се провеждането на всевъзможен тип всеобщи мероприятия, в това число спортни, културно-развлекателни и научни (читалища, кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА-центрове, фитнес зали, фризьорски салони и други).

В заповедта се показва още, че би трябвало да се реализира непрекъсната стерилизация дневно след всеки курс в преносимия състав на " Градски превоз " ЕАД – Варна. Всички превозвачи, които извършват автобусни транспорти от и до Варна, да основат организация за предварителна защита на чиновниците, ежедневна цялостна стерилизация на транспортните средства, регулярно разчистване на филтрите на климатиците, както и стерилизация на всички постоянно докосвани  повърхности - дръжки, прозорци и ръкохватки, след всеки курс. При несъблюдение на предписанията, на превозвачите ще бъде отхвърлен достъп до автогарите на територията на гр. Варна.

Ограничават се частните мероприятия с всеобщ темперамент навън и на закрито. Дейностите в " Обреди " ЕООД да се извършват при засилени ограничения на предварителна защита.

Всички шефове на търговски сдружения, включително търговски вериги, банки и други ведомства, работещи с клиенти, да основат организация за стерилизация по няколко пъти дневно на потребителските пространства и всички постоянно докосвани  повърхности – дръжки на кошници и колички за извършване на покупки, парапети, ескалатори, дръжки на порти, кранове на умивалници, бутони на асансьори, банкомати и вендинг автомати, се показва още в заповедта на кмета.

Цялата заповед: https://www.varna.bg/bg/403
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР