Иван Петков, познат в Пловдив с прякора Бебето и с

...
Иван Петков, познат в Пловдив с прякора Бебето и с
Коментари Харесай

Иван Петков-Бебето е трети в листата на БСП в Пловдив

Иван Петков, прочут в Пловдив с прякора Бебето и с това, че построява антикорупционен щит против едни от най-големите злоупотреби в града, ще е трети в листата на Българска социалистическа партия. В последните години Петков се трансформира във водещо лице на партията в локалния общинския съвет. Там той е съветникът с най-вече питания и сигурно най-острият критик против ръководството на Иван Тотев.
Петков беше от малцината, които организираха борба против откупуването на терена до пощата от компания „ Младост Алфа “, за който общината дава повишената цена от 5 200 000 лева, в случай, че преди години теренът е продаден за милион и двеста хиляди. Бебето бе и от гневните критици на прехвърлянето на акциите на Международен панаир Пловдив. Въпреки, че ръководител на Българска социалистическа партия бе Георги Гергов и в трите сесии, когато се гласоподаваха решенията за панаира, Петков бе срещу предлагането да се дарят на общината и по този метод да се изкупи напълно панаира от предприемача.
Петков има и серия от в предаването на Сашо Диков. Там той описа за злоупотребата с европейски средства за „ Транспортния план “ на Пловдив, който предвиждаше рейсовете да действат без кондукторното таксуване, само че това към момента не се случва. Не се случва и друго, на което Петков постоянно обръща внимание - табелите, съобщаващи на жителите за идващите рейсове, са не задоволително информативни или нерабощи. Бебето е от откритите критици на закупуването от брата на Тотев на някогашния терен на бирената фабрика „ Каменица “. Петков описа и за неприключените планове за Пловдив 2019, с които общината печели избора за Европейска столица на културата.
Откъде идва прякорът му Бебето? Даден му е, тъй като е най-малкото, трето дете в фамилията. Роден и израстнал в Пловдив. Любопитно е, че майка му е словачка, състудентка на татко му в тогавашна Чехословакия и си идва през 1982 година с него в България. И до момента живеят в Града под тепетата. Петков е половин българин, половин словак. И цялостен пловдивчанин.
Финансист по обучение и познава проблемите на града в дълбочина. Познават го като честен човек с гражданска идея - беше определен като общински консултант в Пловдивският общински съвет (2015-2019) с преференции от жителите на Пловдив.
Петков е и част от огромното обновяване на Нинова в партията. Тя съобщи, че пловдивската организация потегля по нов път и съблюдава обещанието за нови и мощни фрагменти там. С новата листа от претенденти без зависимости и обвързаности бе даден късмет на Пловдив за ново политическо посланичество. От Българска социалистическа партия залагат на Петков, тъй като той поредно се изправя против модела Тотев-Гергов в града под тепетата и е от знаковите нови лица на социалистите.
Групата на Георги Гергов остана отвън листата на Българска социалистическа партия, а опитите за бойкот от кръга към него бяха осуетени с новата класификация на кандидат-депутатите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР