Иван МихайловКомунистическият следовател-пенсионер Бойко Рашков свали правителството на промяната“ и

...
Иван МихайловКомунистическият следовател-пенсионер Бойко Рашков свали правителството на промяната“ и
Коментари Харесай

Как Бойко Рашков искаше да арестува Борисов още през септември м. г. Комунистическият следовател свали правителството на Киро


Иван Михайлов

Комунистическият следовател-пенсионер Бойко Рашков смъкна държавното управление на „ смяната “ и е на път да прати харвардските измамници в историята. А и себе си, уповавам се този път вечно.

Защо настоявам това?

Ето обстоятелствата. Вчера уплашените от приближаващият им край КироКокорчовци и техните кумци, любовници, баджанаци и другари дадоха конференция след изказването на Слави Трифонов, че изтегля министрите си и поставя завършек на обединението. Акцентът обаче се оказа…..Бойко Рашков, инсталиран до дясното рамо на Просто Киро. Този „ безсърдечен герой против корупцията “ трябваше да уплаши Слави, Гроздан Караджов и останалите от Има Такъв Народ, дръзнали да скапват далаверата, пардон, обединението.

Не знам кой – Дамянова, Ленчето, Калинчето или някой от кръга „ Капитал “ е дал тази „ блестяща “ концепция, само че тя закопа дефинитивно държавното управление и самият Киро. Бившият комунистически следовател, съгласно великият план на сценаристите, трябваше като Deus ex machina (Бог от машината латински.б.р) да слезе от Олимп, да въздаде правдивост и накаже непослушните като в старогръцка покруса. Вместо това се получи комедия.

Шест месеца при ръководството на „ смяната “ гледахме тези подиуми. Когато станеше напечено и ръководещите бяха опрени до стената, вадеха Бойко Рашков. Той се стараеше, бълваше компромати, разтягаше локуми, обещаваше разкрития, само че постоянно приказките му се оказваха кьорфишеци.

Рашков е министър на вътрешните работи от една година, само че досега не е разкрил нищо. Неговите подчинени не са изпратили нищо годно до прокуратурата за съд, няма наказан нито един покупател на гласове, нито един „ мафиот “, няма подслушвани политици, нищо. Едно огромно нищо. Страшилището Рашков се оказа хартиен тигър.

Големият неуспех беше акцията по ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов и пиарът на партията Севделина Арнаудова. Омразата на Бойко Рашков към адаша си Борисов е пословична. Гарнирана с доста завист. А злобата и омразата не са подобаващи в политиката. Даже са нездравословни.

„ Изпълнението “ на Рашков и неговите полицаи ще се учи несъмнено някой ден в Академията на Министерство на вътрешните работи като образец за безвластие.

И тук поражда въпросът за какво някогашният следовател, с дълготраен опит и учител по углавен развой като доцент, извърши толкоз долнокачествен арест, разгласен от съда като противозаконен?

Нима Рашков не знае, че привикването на проверяващи служители на реда в Министерски съвет, които да разпитват премиера Петков в негово наличие, проваля следствието още в самото начало и е изцяло нелегално. Както и разпитът на Васил Божков-Черепа.

Между другото, другояче многословният вътрешен министър към този момент година не обелва и дума кой назначи за шеф на кабинета му в Министерство на вътрешните работи Елена Фичерова-Караиванова, член на политбюрото на партията „ Българско лято “ на Васил Божков. Дамата бе изтеглена от Министерство на вътрешните работи часове преди оповестяването на глобите по „ Закона Магнитски “, в които един от глобените се оказа Черепа.

Но да се върнем на ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова. Има две хипотези. Първата и по-вероятната-Рашков съзнателно арестува Борисов, с цел да изгори всички мостове сред Политическа партия и ГЕРБ като внушава на Просто Киро да свидетелства, знаейки, че по този начин проваля всичко.

Втората е-обратната Киро подрежда на Рашков да арестува водача на ГЕРБ, с цел да може да се отклони вниманието от рекордния скок на цените, беснеещата инфлация, опашките за олио и неуспехът на ръководещите по всички фронтове.

По думите на Тошко Йорданов карцерът на Борисов е направил ръководещата коалиция за смях, а партиите в нея не са знаели нищо за това.

А истината е, че озлобеният и самозабравил се от властта Бойко Рашков желал да арестува Бойко Борисов още през септември предходната година. Идеята била полицейски патрулен автомобил да спре колата на водача на ГЕРБ, до момента в който той се прибира в дома си в Банкя и той да бъде арестуван. А след това да му бъде скалъпено обвиняване, евентуално за „ Хемус “, както стана с ареста тази година, настояват източници от Министерство на вътрешните работи пред Breaking,bg.

Те допълват още, че безумната концепция на вътрешния министър е спряна персонално от президента Румен Радев.

Междувременно доближени на Рашков полицаи подали сигнал, че някогашният основен прокурор Сотир Цацаров, до март ръководител на КПКОНПИ, е турски разузнавач. И по този донос против него е почнало следствие в Министерство на вътрешните работи, което пък послужило да му се отнеме достъпа до класифицирана информация, който по-късно му бе възобновен.

Рашков смъкна обединението и държавното управление в опита на Кирил Петков силово да го наложи за ръководител на КПКОНПИ. Преди няколко месеца министър председателят, който не споделя нито една вярна дума, обещаваше, че нов началник на антикорупционната комисия ще бъде определен в консенсус сред четирите партии от обединението, а по-рано твърдеше, че ще докара от чужбина началник, както и основен прокурор и началници на службите.

Човекът от чужбина се оказа…пенсионираният комунистически следовател и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия Дамаджаната.

Как Киро и Рашков станаха скачени съдове остава да гадаем. Най-вероятно вторият държи първият с компромати. А полуграмотният министър председател, който въобще не е наясно по какъв начин се ръководи страна, може би се впечатлява от картинките и кьорфишеците на вътрешния си министър. И това му изяде главата. Рашков се оказа индивидът, който сапуниса въжето на Петков и го прати в историята. Защо? Може би поради близостта на вътрешния министър с изгнанника Васил Божков? Кой да ти каже.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР