Иван Крачев е израснал в школата на ЦСКА и отлично

...
Иван Крачев е израснал в школата на ЦСКА и отлично
Коментари Харесай

Иван Крачев: Да си част от ЦСКА е велико чувство!

Иван Крачев е израснал в школата на ЦСКА и чудесно знае какво е да браниш свещената емблема. Вече на 28 години, диагоналът с поразяваща лява ръка е бил част от клуба и в сложни и доста положителни моменти. Преди старта на новия сезон той показа своите упования за идната борба в Суперлигата.

С какви упоритости започваш новия сезон в ЦСКА?

- Тръгнахме с цялостни сили в подготовката, всичко върви по проект. Контузиите са минимални, което е добре. Очакванията естествено са високи. Трябва да приключим на челно място.

Как се чувстваш ти персонално?

- Добре, упражнявам 100 %. Готов съм, треньорът Попов може да разчита напълно на мен.

Ти си израснал в школата на ЦСКА, какво значи да започнеш пътя си тук?

- Това е велико възприятие. Носиш една купа на гърдите си. Да тръгнеш от дребен в клуба, след това да получиш късмет да играеш при мъжете, това е необикновено. Натрупах огромен опит към Ивайло Стефанов, Ники Иванов, Теодор Салпаров, Евгени Иванов-Пушката и още доста други огромни имена. Привилегия е да играеш за ЦСКА и да бъдеш същински цесекар, построен от школата на клуба.

Предвид на проблемите с травмата на Венци Георгиев, подготвен ли си да бъдеш водач на тима?

- Да, подготвен съм. И душевен и физически. Мисля, че Попов може да разчита на мен. Трябва да ми гласоподава повече доверие и съм сигурен, че ще го оправдая.

Ти си левичар, дава ли това преимущество?

- По-трудно е за противника, тъй като левичарят е с „ крива ръка”, неуместен играч. Може да очакваш топката да отиде на всички места. Определянето на блока за десничар е общоприетоо, до момента в който при нас е друго. Ние затрудняваме много повече противника. В същото време пък на разпределителя ни не му е по-лесно. Защото той би трябвало да се нагоди към теб, а останалите четирима, които са на полето, са с дясна ръка. Така че е много забавно цялото това нещо.

Миналата година излезе в чужбина, в А2 на Италия за няколко месеца. Как ти се стори?

- Знаете, че се прибрах след единствено два месеца, само че не беше поради някакъв проблем, а тъй като жена ми бе бременна тогава и желаех да се върна. Нивото в А2 е доста високо от всяко естество. Имаме доста да ги догонваме. Опитът за тези два месеца ми бе от огромна изгода, видях неща, които ще мога да употребявам отсега нататък.

Имаше ли оферти това лято за други тимове в този момент?

- Имах няколко предложения, само че ги отхвърлих, тъй като жена ми към този момент роди и детето е доста малко, на 4 месеца. Ако направя добър сезон, следващата година мога да се опитам още веднъж.

Изкара един сезон в Левски, за какво се стигна до прехвърлянето и съжаляваш ли че отиде?

- Не, не скърбя. Това бе плюс за мен, тъй като видях и там по какъв начин се тренира. Владо Николов ми подаде ръка преди 3 години, тъй като предходния сезон не играх заради травма. Състезател, който е почивал цяла година, е мъчно да си намериш тим. Условията тогава бяха сложни, само че той се съгласи да ме вземе и не скърбя. Върнах си волейболния живот, тъй като не играх заради травма една година. След това Попов разбра, че още веднъж може да ми гласоподава доверие и се върнах вкъщи.

Беше ли ти необичайно да излезеш против ЦСКА с екипа на Левски?

- Много ми беше необичайно, признавам си. Бях в Левски, само че не се усещах като в тима на Левски. Трудно е да се опише. Помня, че мачът с ЦСКА беше във „ Васил Симов”, а цялата зала беше цялостна с почитатели на ЦСКА. Те крещяха и викаха, псуваха нас, а пееха за ЦСКА. Аз се усещах по този начин, все едно поддържат мен. Много необичайно беше.

Какво би им споделил в този момент?

- Ще разчитаме много на тях тази година. Може да звучи факсимиле, само че те в действителност са седмият ни състезател на полето. Без тях мъчно ще се оправим в който и да е мач. Когато имаш поддръжка от толкоз мощна агитка, даваш 120 % от себе си. Всеки се надвишава и ще бъдат основен фактор за нас. Надявам се да бъдат във всеки един мач с нас, както е било и до момента.

Бил си в ЦСКА и в тежки моменти и в положително финансово състояние. Как ти се коства в този момент клубът?

- Преди 5-6 години ситуацията в ЦСКА в действителност бе доста тежко, само че когато си на игрището това излиза от главата ти и даваш максимума. Няма значение дали си взел заплата или не, ние сме експерти и се хвърляш. Излизаш и играеш. Ние сме воини, играем за победа във всеки мач. Щом сме взели решение да сме в ЦСКА, всичко остава на назад във времето. Всеки от нас е имал предложение да отиде на друго място, само че откакто е останал, дава максимума. Сега, с помощта на нашия спонсор Мариан Колев, мисля че изискванията са ни доста положителни. Ние сме измежду водещите клубове като бюджет и тежките години отминаха, към този момент са забравени.

Има ли по-задължаващо възприятие, на отговорност, в този момент, откакто финансово клубът е постоянен?

- Разбира се че има, само че ние сме ЦСКА, няма значение дали с пари или не. На хората е мъчно да се изясни по какъв начин може да стоиш 30 месеца без заплата, само че това е тимът, това е специалността ни. За мен всеки експерт би трябвало да подхожда по същия метод. Разбира се, всички играем за пари, би трябвало да се устояваме, само че когато си тръгнал от ЦСКА, клубът ти е дал всичко, с цел да стигнеш до равнище мъже, от вътрешната страна ти идва да му върнеш това назад. Ти си като един боец – споделят ти какво да правиш и ти го правиш.

Какви са действителните благоприятни условия на ЦСКА през новия сезон?

- Трудно е да кажа. Със сигурност всеки от тима ще даде максимума от себе си, с цел да сме в тройката. Убеден съм, че ще го реализираме. Надявам се и да няма доста травми, въпреки те да са част от живота на професионалиста и да не трябва да ни служат като опрощение.

Cskavolley.org
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР