Иван Костов явно е забравил българската конституция, но ние не

...
Иван Костов явно е забравил българската конституция, но ние не
Коментари Харесай

Румен Радев: Иван Костов явно е забравил българската конституция, но ние не сме забравили

Иван Костов очевидно е не запомнил българската конституция, само че ние не сме не запомнили, че по време на неговото властване България беше разпродадена на безценица. Българската позиция е ясна и еднопосочна – ние няма да изпращаме оръжие и муниции за Украйна, съобщи президентът Румен Радев пред публицисти.

Държавният глава сподели, че не президентската институция, а политическите партии от дълго време излязоха отвън нормите на българската конституция със систематичния си отвод да появят отговорност и да сформират държавно управление. „ Време е и аз в действителност ги приканвам да проявят тази отговорност да сформират постоянно държавно управление “, прикани Радев.

Той означи, че в противоположен случай, когато партиите не желаят или не могат, или ги е боязън да сформират постоянно държавно управление, президентът е задължен да назначи служебно такова. Според него сега има композиция от всички тези случаи. „ Призовавам ги още един път да проявят тази отговорност. Не е толкоз ужасно “, безапелационен е Радев и акцентира, че служебното държавно управление потвърждава, че страната може да се ръководи дейно даже и по време на най-тежка рецесия.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР