Иван Колев е българският треньор, оставил най-сериозна следа в индонезийския

...
Иван Колев е българският треньор, оставил най-сериозна следа в индонезийския
Коментари Харесай

Иван Колев за ада в Индонезия: Натъжих се, когато разбрах какво е станало

Иван Колев е българският треньор, оставил най-сериозна диря в индонезийския футбол. Той е бил ментор на пет локални тима - Персиджа Джакарта, Митра Кукар, Персипура Джаяпура, Сривиджая Палембант, Персия Джакарта, както и на националния тим на страната. Колев разяснява нещастието в Индонезия от последните дни, когато на мач от вътрешното състезание починаха 125 души, а още 323 бяха ранени.
 Официално: Локомотив (София) се раздели с Иван Колев
Официално: Локомотив (София) се раздели с Иван Колев

Генчев ще е новият ментор

" Хората в Индонезия са много спокойни и толерантни, само че очевидно страстите са взели връх. Може би най-ожесточената омраза в страната е сред агитките точно на тези два тима - Арема Маланг и Персебая Сурабая. Натъжих се, когато разбрах какво е станало. Продължавам да проследявам обстановката в страната и в последните години равнището на футбола се беше повишило. Получаваха се по-качествени и забавни мачове, само че в този момент всичко ще се срине. В Индонезия има 8-9 съвременни стадиона, само че този в Маланг не е измежду тях. Това също може би е една от аргументите за случилото се. Не мога да си обясня обаче експанзията от страна на полицията. Не е елементарно да се ръководи страна с близо 300 милиона население ", съобщи пред " Мач Телеграф " Иван Колев.

Треньорът си спомни и за един мач на стадиона, на който се случи нещастието.

" През 2000-ата година бях отпред на Персиджа Джакарта и гостувахме в Маланг. Преди мача се изсипа заплашителен проливен дъжд и теренът изобщо не ставаше за игра. Но ни споделиха, че мач ще има, тъй като другояче локалната агитка ще побеснее. В последна сметка дъждът спря, изгря слънце и моят тим победи. След това ни държаха близо два часа на стадиона, до момента в който всички почитатели на домакините се отдръпват. Помня, че всички от агитката бяха голи до кръста, имаха барабани и тъпани. В Индонезия постоянно се продават повече билети от действителния капацицет на стадиона. Там мач с под 20 000 аудитория рядко може да се види. Жалко за случилото се ", добави Коле
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР