Иван Калчев-Глиги - български политик, граждански активист и редовен организатор

...
Иван Калчев-Глиги - български политик, граждански активист и редовен организатор
Коментари Харесай

Български политик е в Украйна, за да защитава свободата!

Иван Калчев-Глиги - български политик, цивилен деятел и постоянен уредник на и участник в митинги, е към този момент в Украйна, с цел да се бори за независимост.

Това заяви самият Калчев в профила си във Фейсбук, като разгласява видео.

“Здравейте, свободни хора! Щом гледате този запис, аз към този момент съм в Украйна и съм в Чуждестранния легион към Териториалната защита на Украйна. Много хора ме питаха за какво ще потеглям, отговорът е доста елементарен - отивам да пазя свободата!

Свободата е не просто правото да избираш какво да правиш, свободата е да имаш свободен дух. Свободата е не да правиш каквото поискаш, а да искаш това, което правиш - никой да не те владее.

Както бях писал в един текст по отношение на митингите от 2020 година - първата стъпка към свободата е да не те е боязън. После всичко се подрежда. На вас тук оставям значимата задача да свалите Гешев и Кошлуков. А когато се върна, отново дружно ще окупираме “Орлов мост” до оставката на Фандъкова. Желая здраве, мощ и разсъдък на всички българи”, са думите на Иван Калчев във видеото.

Иван Калчев-Глиги е отпътувал за Украйна, където ще бъде част от задграничния легион, борещ се за свободата на нападната от Путин държавa, само че и изобщо на целия цивилизован свят, който е заплашен от терористичния кремълски режим.

“Сега към този момент съм в Украйна. Пътува се постепенно, по всички граници има огромни опашки, а на влизане - няколко инспекции. Местни доброволци оказват помощ на управляващите, возят хора, патрулират, закараха ни с персоналните си коли до близкия град. Предложихме да им платим за превоза, отхвърлиха ни, със сълзи в очите. Аз съм с още един българин, към този момент няма да разгадавам кой е.

Благодаря авансово за сърчицата и пожеланията. Можете да извършите доста повече - освен да не оставяте нито един емигрант без покрив, храна и топло посрещане, само че и се погрижете да се включват и интегрират. След като това свърши, дружно ще създадем Европа по-добра и по-силна”, пиша той към обявата с видеото, което е снимано преди заминаването му.

Иван Калчев е екоактивист, член на Националния съвет на “Зелено движение”, претендент за депутат от " Демократична България " и деен участник в редица митинги през годините, включително против Борисов и Гешев.

ВИДЕОТО, с което Калчев афишира, че е в Украйна:



А ето и изявление с него в предаването " Контракоментар " на Асен Генов:


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР