Иван Калчев е мъж, който прекарва последната една година на

...
Иван Калчев е мъж, който прекарва последната една година на
Коментари Харесай

Българинът, който бе доброволец в Украйна: Бих се, за да не станат Варна и Бургас като Донецк и Луганск

Иван Калчев е мъж, който прекарва последната една година на фронта. Той води война на страната на Украйна. Преди няколко дни Иван се прибра от втората си военна задача. Казва, че човек привиква на напрежението и привиква и с войната, и със гибелта. Определя военните дейности в Украйна като " терористична акция ".

Според българина войната към този момент е минала в друга фаза и надали ще станем очевидци на ново всеобщо освобождение на окупирана територия. " Колкото повече време минава, толкоз по-трудно става. Това, което стопира украинската войска, е, че пази цивилното население. Това, което не стопира съветската войска – че обстрелва с ракети и артилерия по градовете ", показва боецът пред " Нова ". Споделя обаче, че не е бил в казарма и е отпътувал без особена военна подготовка за фронта.

" 99.99% от войната е очакване, стоиш в някоя дупка. Звукът на войната е тишина и понякога някоя бомба ", споделя Иван. Признава, че от самото начало е имало заплаха за живота му и че няма да не помни нито един миг от присъединяване му във войната. Според българина Западът е приел за дадености сигурността, доставките, спокойствието, топлото, мира.

Чувството на дълг, а не парите го предиздвикало да се включи във военните дейности, споделя той. " Бия се, с цел да не станат Варна и Бургас като Донецк и Луганск ", признава Иван Калчев. Казва още, че съгласно него страната ни непрекъснато е обект на хибридни офанзиви.

Българинът разяснява и вътрешната политика на страната. Твърди, че " сглобката " цели да " изпере " Бойко Борисов и Делян Пеевски. Самият Иван Калчев е бил претендент за народен представител. Намерението му е интензивно да се занимава с политика в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР