Иван Иванов триумфира с титлата при юношите до 14 г.

...
Иван Иванов триумфира с титлата при юношите до 14 г.
Коментари Харесай

Българският талант Иван Иванов спечели неофициалното световно за деца до 18 г.

Иван Иванов победи с купата при юношите до 14 година на шампионата “Ориндж Боул ” в щата Флорида, Съединени американски щати. Надпреварата се води импровизирано международно състезание по тенис за гении от 12 до 18 години. Българинът завоюва купата със седем победи и единствено един изгубен сет.

В момента Иванов е №2 в ранглистата при юношите до 14 година на Тенис Европа. В края на месец октомври Иван приключи на пето място на Мастърс шампионата на най-хубавите тенисисти в Европа до 14 годишна възраст.

През тази година българският гений завоюва купите на два шампионата от Тенис Европа в България. Той победи на мощния шампионат от първа категория до 14 година в Бургас и на шампионата от трета категория до 16 година на тенис център Санта Марина. Българинът завоюва и трето място в първото издание в историята на шампионата за юноши до 14 година на Уимбълдън.

В началото на годината Иван игра край на шампионата от Супер категория в Химки (Русия). Иванов беше част от националния тим за юноши на България до 14 година, който завоюва седмо място на международното отборно състезание и трето място на европейското отборно състезание. Иван Иванов даде особено изявление за уеб страницата на Българската федерация по тенис.

“Наистина това е огромен триумф. Все отново се води международно състезание и не е елементарно да се завоюва. Положих доста труд и се веселя, че съумях да побеждавам с купата ”, съобщи Иванов в особено изявление за Българската федерация по тенис.

Той изясни, че сега се стреми да усъвършенства всеки аспект от играта си, само че отделя основно внимание на своя бекхенд. Успешната спортна година не е главозамаяла българина и сега той е фокусиран само върху бъдещите си представяния.

От август Иванов е част от академията на испанската тенис звезда Рафаел Надал.

“Започвам в 7 сутринта и не преставам до 18. 30 ч. Там тренировките са на доста високо равнище и съумявам да прогресирам. Сутрин стартирам с учебно заведение, по-късно тренировки, фитнес и отново тренировки. Първите няколко дни беше по-трудно да се приспособявам, само че по-късно всичко стартира да се получава. Намираш другари и всичко става добре ”, споделя момчето пред БФТ.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР