Иван Иванов няма да води националния отбор по вдигане на

...
Иван Иванов няма да води националния отбор по вдигане на
Коментари Харесай

След примирието в щангите: Иван Иванов няма да води националите

Иван Иванов няма да води националния тим по повдигане на тежести! След примирието в щангите, за треньор още веднъж е определен Пламен Аспарухов. Решението е взето взаимно сред Ариф Маджид и Неделчо Колев в качеството им надлежно на президент и вицепрезидент на федерацията. Това разкри пред bTV Колев, който е и почетен ръководител на централата.

Така Иванов е освободен от поста за повторно от началото на годината. През януари, след 12 години като треньор на България, договорът му не беше удължен от президента Колев. Вместо Иванов и неговите помощници бяха вписани Аспарухов дружно с Кристияна Колева и Лъчезар Кишкилов.



Тогава част от щангистите, извели България до отборната купа на европейското състезание в Тирана през 2022-а, оповестиха, че в случай че решението е дефинитивно, ще бойкотират идните лагери.

Свързани публикации



В края на януари Управителният съвет на федерацията остави Иванов отпред с 4:1 гласа.

Призивите за оставка на Колев се ускориха при започване на февруари, откакто множеството национали организираха лагер в Русе. Той бе финансиран напълно от президента на локалния тежкоатлетически клуб - доцент доктор Кирил Панайотов, защото федерацията нямаше опция да го провежда и заплати поради задължения към три бази за предходната година.

Домакините от Русе показаха подготвеност да приютят националите до април, преди началото еврошампионата в Ереван (Армения).



Сагата продължи с прелом при започване на този месец, когато 17 лицензирани клуба записаха " Нова българска федерация по повдигане на тежести ", а още 5 изявиха подготвеност да се включат. Сдружението, с президент доц- доктор Кирил Панайотов, бе вписано в Търговския указател и се готвеше да кандидатства за лиценза, в опит да смъкна Колев от власт.

В управителния съвет на " Нова българска федерация " са олимпийският първенец Асен Златев, към този момент някогашният ментор на националния ни тим Иван Иванов - също златен олимпийски медалист, европейският и международен първенец Антон Коджабашев и известният треньор Живко Архонтев.





Вчера обаче стана ясно, че Неделчо Колев си е стигнал ръцете с Ариф Маджид на среща при министъра на младежта и спорта Весела Лечева.

Маджид бе определен да оглави федерацията на Общо заседание на 28 май 2021 година Той по този начин и не встъпи в служба поради оборване в съда. То беше от страна на сина на Неделчо Колев – Милан.

Последният е изтеглил своя иск и Маджид чака да бъде вписан скоро като президент на федерацията. Колев увери Лечева, че ще съобщи на своя правоприемник оперативната работа, тъй че да няма закъснение в подготовката на националите. Те ще се съберат на базата в " Дианабад " в най-кратки периоди преди европейското състезание (15-23 април).



Относно непредадения на ММС финансов доклад за 2022 година, поради който са забавени заплатите на щангистите, Колев съобщи пред bTV, че отговорникът - генералният секретар Димитър Димитров, ще бъде уволнен. Междувременно Колев, с персонални средства, е назначил външна компания, която да извърши въпросния доклад, с цел да може да се стигне до заплащане на парите от страна на ММС към федерацията, въз основа на това, че изразходените за предходната година средства са оправдани.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР