Иван Гешев разполага с т.нар. частно външно наблюдение, което прави

...
Иван Гешев разполага с т.нар. частно външно наблюдение, което прави
Коментари Харесай

Сарафов обвини Гешев в нелегално подслушване, Гешев сподели поезия

" Иван Гешев разполага с така наречен частно външно наблюдаване, което прави записи и подслушва. "

Това сподели пред bTV зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

С това той разяснява фотосите, които през днешния ден Антикорупционният фонд (АКФ) популяризира. На тях се вижда, че Сарафов е посещавал към този момент затворения ресторант " Осемте джуджета ".

От АКФ настояват, че фотосите са получени от неизвестен адресант и " удостоверяват изнесените до момента информации за схеми за непозволено въздействие и потребление на прокуратурата в частни ползи, с присъединяване на някогашния началник на столичното разследване Петьо Петров и настоящи магистрати ".



" Кога излязоха тези фотоси? Днес, откакто през вчерашния ден бе даден анонс, че ще вземам участие в bTV. Срещу мен се води кална, нечестна, мръсна война. Снимките са изпратени в някои уеб сайтове. Впрочем Гешев, постоянно като става въпрос за " Осемте джуджета ", не помни, че всичко ставало под контрола на профилираната прокуратура, когато той бе отпред. Знаете той какъв брой страда от закриването на тази прокуратура ", уточни Сарафов.

" Тези фотоси не са направени със специфични разследващи средства, а " от частното външно наблюдаване "., добави той и посочи:

" Това е незаконна конструкция, която се управлява от Стефчо Банков - някогашен началник на Вътрешна сигурност на Министерство на вътрешните работи, който бе уволнен от Бойко Рашков. В момента той е прокурорски асистент към Иван Гешев. Той (Гешев) разполага с частно външно наблюдаване, те вършат такива записи. Със сигурност има такова нещо (структура) и се управлява от господин Стефчо Банков. Гешев неведнъж е ходил в ресторант " Осемте джуджета " и е доста непосредствен с Петьо Петров-Петьо Еврото. Аз нямам никакво касателство с проблема " Осемте джуджета ".

 По думите на Сарафов Гешев се е похвалил, че разполага с над 150 такива записи и " този (Банков) е индивидът, който натиска копчето и прави такива записи ".

" Това стана сутринта на 15 май, в 9 часа, когато ни предложения на оперативка и ни пусна записа с члена на Висш съдебен съвет Йордан Стоев и сподели, че самичък го е направил, и че разполага с още над 150 такива записи с политици, магистрати, членове на Висш съдебен съвет и общественици - добави зам.-прокурорът. - Навсякъде се употребяват записи, това не би трябвало да продължава, обществото има потребност от катарзис, с цел да се очистим от тези способи. "

" Снимките може би са от преди 3 години, осъждам по фотосите на сина си, който бе с мен. Бях там, тъй като ме предложения Гешев, да отида, да поговорим. Но въпросът е за какво той не е на фотосите - тъй като в действителност той тогава не пристигна, предложения ме и сподели по-късно, че няма да пристигна. И имам подозрение, че ме предложения да ме снимат и по тази причина не пристигна ", смята зам.-главният прокурор.

Сарафов изрази мнение, че държанието на Гешев " не е обикновено ":

" Тази превзетост, тази показност. Това буди в мен сериозна и откровена паника, той има фиксация в мен. Гешев още първоначално потегли с доста сериозен управнически недостиг, беше повече от ясно, че няма нужния потенциал да управлява такава конструкция. Надявахме се с сътрудниците да израсне и да стане един естествен основен прокурор. Но нещата освен не се усъвършенстваха, само че и фрапантно се утежниха. Той сега разрушава институцията, това е мнението на болшинството мои сътрудници. Те се тормозят от него, тъй като виждат образно неговите способи. "

Оказа се, че Сарафов утвърждава концепцията за правосъдна промяна и сподели, че " е назрял моментът за дълбока такава ", защото " обществото няма да търпи такава прокуратура ".

В същото време той бе безапелационен, че няма упоритости да става основен прокурор и сподели, че желае да продължи " да бъде потребен на сътрудниците си и на тази конструкция ".

Малко след присъединяване на Сарафов в " 120 минути " по bTV, Иван Гешев аудитория стихотворението " СИЛНИТЕ " на Веселина Атанасова в профила си във Фейсбук.

Веселина Атанасова е родена през 1961 година в Добрич и е създател на стихосбирките „ Дъга в олтарите “, „ Време за победа “ и „ Тук е България “.Носителка е на премия за текст на интернационалните детски фестивали в Онещи /Румъния/ и Баня Лука /Сърбия/. Автор е на текстовете на 12-те песни от рок-мюзикъла „ Пепеляшка-супер остарял “ – взаимна продукция на ДКТ „ Дора Габе “ и театралната студия на СОУ „ Свети Климент Охридски “.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР