Иван Гешев, пренебрегван от големите телевизии, дава на бърз ход

...
Иван Гешев, пренебрегван от големите телевизии, дава на бърз ход
Коментари Харесай

Колтуклиева: Бандата на Рашков претърсвала с металодетектори за злато в къщата на Борисов в Банкя

Иван Гешев, подценяван от огромните малките екрани, дава на бърз ход изявленията на двама ютюбъри - във вторник и в сряда. Няма неприятно - и Мартин Карбовски, и Ивелин Николов са публицисти с позиция, с увлечение към диалозите без цензура. Гостувала съм неведнъж на Ивелин Николов - можете да се сблъскате в ефир, само че в никакъв случай няма да се опита да ви затвори устата.

И по този начин … “В иносказателна форма някогашният основен прокурор разкри, че Бойко Борисов е бил задържан по съвет на прочут социолог, който предизвестил Петков, че рейтингът му пада и му е нужно “нещо огромно ”, чета преразказ на изявлението пред Мартин Карбовски.

По принцип не одобрявам общественото говорене с подмятания, недоизказани тези, загатнати имена, потреблението на притчи вместо обстоятелства. Издава неустановеност и боязън от ответен удар. Според мен: или казваш всичко ясно и изрично, или въобще не се появяваш в медиите, а си дърдориш героично на маса с другари.

Отдавна описах, че Първан Симеонов от бизнес-групировката на Андрей Райчев и Кънчо Стойчев е дал подобен съвет на Лена Бориславова и Кирил Петков. Не беше опровергано до момента. <азказах, че вътрешният министър Бойко Рашков е бил навит на няколко чаши (може и бутилки, това не знам точно) да изпрати служители на реда да арестуват Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Самият Кирил Петков ми удостовери, че той се е скарал на служителите на реда за какво не извеждат Бойко Борисов от вкъщи му, закопчан с белезници.

Новото в описа на Иван Гешев е, че бандата на Рашков е търсила с металодетектори злато в двора на къщата в Банкя. Е, то какво да изкомандват двама инфантили и един зашеметен комунистически следовател?!

Бившият основен прокурор споделя за някогашния министър председател: „ Борисов в никакъв случай не ми е бил приветлив - ние изповядваме разнообразни ценности… “ Това обвиняване ли е към Бойко Борисов или комплимент?

„ Борисов не бе склонен с номинирането ми за основен прокурор и по мои данни е подпомагал първите митинги против мен “.

За номинирането е прав. Още преди време неколцина публицисти коментирахме, че изборът на премиера е шефът на КПКОНПИ. Обаче, в заверата „ Апартамент гейт “ Пламен Георгиев изгоря поради една тераса. Тогава АКФ и „ Свободна Европа “ като че ли имаха за цел да отстрелват всички правилни на министър-председателя хора: Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Пламен Георгиев.  След елиминирането на втория в ГЕРБ партията се разтресе вътрешно и следствията са забележими до през днешния ден. 

Вярваща съм, само че не съм чак толкоз веща в християнските канони, та не знам дали живот в безбрачие не е грях, само че допускам, че Иван Гешев не се е оженил за Детелина Ханчева, с цел да не е задължен да разказва нейното имущество в декларациите пред КПКОНПИ. Та по този начин, де, по-кротко с позоваването на християнските полезности, бих споделила.

Иван Гешев бил загатнал, че убитият Красимир Каменов би могъл да бъде „ предпазен очевидец “ против (неназовани) А и Б.

Е, аман към този момент от гангстери в ролята на „ предпазени очевидци “ и герои на правораздаването. Най-напред прокуратурата повдигна 19 обвинявания на Васил Божков, след това подгони Красимир Каменов; даде конференция на 16 март и го упрекна в скрит план за убийството на основния прокурор, след това внезапно Черепа и Къро станаха пъклен значими и достоверни очевидци на държавното обвиняване. Е, не е ли комично всичко това?!

Пред Ивелин Николов някогашният основен прокурор обяснил по какъв начин през цялото време министър председателят Борисов го намразил, тъй като отказал да върви на съвещания на държавното управление, каквато била практиката преди него (?!). Изобщо, Иван Гешев показва автономия, дистанцираност и взаимна неприязън с Бойко Борисов.

Това да се чуе и прочете доста деликатно, но пъклен деликатно от всички с повдигнати обвинявания и вкарани в пандиза. Понеже мнозина от тях винят Бойко Борисов. Защо? Защото бил всевластен. Ами не е бил. Не се е разпореждал в Съдебната палата. А още по-малко на профилираната прокуратура.

Президентът Румен Радев и той да осъзнае истината със забавяне от 3 години. Вдигнатият му пестник против Министерски съвет е фалшив, неточност, неопределено адресиран яд, голословно възмездие. С което, прочее, разбърка и ожесточи цялата нация, докара на власт “шарлатаните ”, както към този момент назовава политическите си отрочета.

Днес Иван Гешев ще даде изявление на Стоян Иванов по СКАТ - почитан водещ, някогашен народен представител, с съвършено познаване на потайностите на българския политически живот. Надявам се водещият да пита непосредствено и да не се съгласява да му описват приказки.

Иван Гешев не е страхливец, войник е - обаче, неотдавна стъпи на нов терен - на този терен няма бронирани коли, комфортни подчинени, респектирани медии, уредба с бутони за жестоката прокурорска тежка артилерия. По-страшно е, в сравнение с може да си показа. И би трябвало да се вършат доста повече взаимни отстъпки, в сравнение с е привикнал. Политиката обича спечелилите. За другите просто няма благосклонност.

Коментар на Соня Колтуклиева

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР