Иван Гешев по време на заседание на прокурорската колегия на

...
Иван Гешев по време на заседание на прокурорската колегия на
Коментари Харесай

Членове на ВСС ще се събират, за да репетират избора на Иван Гешев

Иван Гешев по време на съвещание на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет

© Анелия Николова Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) ще се събере в четвъртък на " работно " заседание, с цел да репетира за избора на Иван Гешев за основен прокурор, който е плануван за идната седмица. Това оповестяват профилираните правни уеб сайтове lex.bg и defakto.bg.

Предложението е пристигнало в края на днешното й съвещание и е било отправено от Огнян Дамянов. Той е предложил на сътрудниците си да се съберат в 10:30 часа в четвъртък, с цел да уточнят кой какви въпроси ще задава на единствения претендент. Според lex.bg е споделил, че в случай че всеки член на колегията насочи запитване, процедурата ще стане тромава.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики От изявленията в двата уеб страницата излиза наяве, че предлагането на Дамянов е срещнало схващане от членовете на колегията, която единомислещо номинира Гешев за основен прокурор, откакто ревизира професионалните и моралните му качества и реши, че те дават отговор на условията в закона.

Въпроси към Иван Гешев насочиха редица неправителствени организации.

От два източника " Капитал " научи, че предлагането за подготовката не е трябвало да стане, до момента в който съвещанието се предава онлайн, което е основало известно напрежение в колегията.

От понеделник Иван Гешев и Сотир Цацаров дружно с представители на службите за сигурност са на посещаване в Съединени американски щати. От държавното обвиняване оповестиха, че те ще имат срещи с " Федералното бюро за следствие, Съвета за национална сигурност към Белия дом, както и в други правоохранителни органи във Вашингтон ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР