Иван Гешев: Най-сериозното наказание в България е да ти бръкнат

...
Иван Гешев: Най-сериозното наказание в България е да ти бръкнат
Коментари Харесай

Иван Гешев: Най-сериозното наказание в България е да ти бръкнат в джоба

Иван Гешев: Най-сериозното наказване в България е да ти бръкнат в джоба
Само тази година са запорирани, конфискувани, обезпечени по всевъзможен метод парични суми за над 50-60 милиона лв., може да се окаже и много повече. Ако прибавим "Джи пи груп" ще стигнем и до 100 милиона. Това за Специализираната прокуратурата е значимо и приоритет, съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Заместникът на основния прокурор, зам.-директорът на ГДБОП Стоян Темелакиев, зам.-ръководителят на Специализирана прокуратура (и наблюдаващ делото прокурор) Кирил Пейчинов дадоха брифинг в Съдебната палата през днешния ден по отношение на разрушена незаконна група за данъчни закононарушения - в схемата взели участие строителни компании, намесени са общини и санирането на здания, а вредата е за стотици милиони. Иззети са над 750 хиляди лв. и златни турски монети с лика на Ататюрк от банкови касети, сподели Гешев.

В началото на брифинга Иван Гешев направи къса равносметка на годината за Спецпрокуратурата. Според него най-сериозното накзание в България е да ти вземат това, което си откраднал. Иначе казано "да ти бръкнат в джоба", съобщи Гешев във връзка акциите на Специализираната прокуратурата против корупцията.

За нас мярката за неотклонение "парична гаранция" е доста сериозна, за някои лица даже доста по-сериозна в сравнение с задържането под стража, съобщи Гешев.

Относно проведената незаконна група за данъчни закононарушения стана ясно, че четирима души са арестувани за 72 часа. Всички са членове на незаконна група, която записала компании на небогати и безработни хора, взели участие в публични поръчки за ремонт на здания, разчистване на корита на реки и саниране.

Престъпната група работила в редица общини и печелила публични поръчки. Изпълнението на поръчките минавало по график, само че по-късно търговски сдружения не заявили облага. Всички компании били следени от разрушената група.

Дружествата били 20, а извоюваните публични поръчки към 50. Една компания за една година е икономисала 380 хиляди лева от налози, които да внесе в хазната. Общините, които са печелили от публични поръчки, са главно в област Силистра, открито е и деяние на групата в област Пазарджик. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР