Иван Гайдаров HP Inc. разширява своето портфолио от А3 принтери

...
Иван Гайдаров HP Inc. разширява своето портфолио от А3 принтери
Коментари Харесай

HP разширява портфолиото си с нови A3 принтери и многофункционални устройства


Иван Гайдаров

HP Inc. уголемява своето портфолио от А3 принтери и многофункционални устройства, показано по-рано тази година, с редица нови конфигурации. Освен че предлага решения във всички класове, компанията покрива и два разнообразни канала за приложимост – за клиенти, които желаят да си закупят устройството и консумативите за персонално или корпоративно прилагане, и такива, които оферират щемпел като услуга (PaaS). Новите попълнения във портфолиото на HP обезпечават скорост на щемпел, варираща сред 35 и 60 страници в минута, а огромна част от тях разчитат на комфортни екрани с изчистен дизайн, които подсигуряват лесната им приложимост. Не на последно място, всички устройства оферират еднакъв интерфейс за ръководство и за потребителите е елементарно да работят на всяко едно от тях.

 Диян Ангелов, спецалист предпродажбен развой и механически съветник за решения за щемпел в HP Inc.

“Идеята на разширеното ни портфолио е по-качествено да отговорим на условията на нашите клиенти, търсещи универсални устройства, които могат да печатат бързо и да извършват разнообразни функционалности, типични освен за печата и копирането на документи, само че и за цифрово изпращане, различаване на текст и др.”, разяснява Диян Ангелов, експерт предпродажбен развой и механически съветник за решения за щемпел в HP Inc.

PageWide устройства

От HP не престават да развиват и своята технология PageWide, която има комбинация от характерности на лазерния и на мастиленоструйния щемпел. PageWide устройствата употребяват мастило, само че нямат движещи се глави. Същевременно те доближават доста добра скорост на щемпел с извънредно икономично потребление на електрическа енергия. “Този вид устройства имат две скорости. Режимът на пъстър щемпел по качество е съпоставим с това на лазерните принтери и има ISO документ за скорост на щемпел. При режим General Office устройствата могат да разпечатват доста повече документи, а силата, която употребяват, е една седма от тази, която е нужна на един лазерен принтер”, обърна внимание Диян Ангелов и добави, че в случай че е належащо, към базовите модели могат да бъдат добавяни спомагателни устройства за нареждане на документи, слагане на телбод, прибавяне на аксесоари с огромен входящ потенциал за над 4000 копия и така нататък

Сигурност

От HP обръщат съществено внимание и на сигурността при създаването на своите нови модели. Мултифункционалните принтери на компанията включват необятен набор от функционалности за сигурност.

Компанията разчита на три съществени технологии за отбрана. Първата съдържа аварийно копие на BIOS-а на устройството и всякога, когато то започва, ревизира контролната сума на изпълнявания BIOS. Aко има някакъв проблем и устройството се окаже с сменен BIOS, технологията поддържа “златно копие”, недостъпно за компрометиране, от което зарежда и алармира за неправда. Второто равнище на отбрана следи систематичния програмен продукт, който идва от HP и е цифрово подписан. Ако устройството засече опит за зареждане на програмен продукт, който не дава отговор на цифровите подписи, то се рестартира и алармира систематичните оператори. Третата отбрана работи с паметта в действително време. Тя ревизира всички модули, които се извършват, дали са вярно подписани, дали са предстоящи за осъществяване и в случай че откри модул или стратегия, които не дават отговор на тези критерии за сигурност, устройството още веднъж се рестартира. Ако в границите на 30 минути отбраната регистрира два такива случая, това значи, че устройството най-вероятно е подложено на целенасочена офанзива и минава в специфичен режим, който позволява единствено регламентирана интервенция за възобновяване на системата.

Печатът като услуга

Портфолиото на HP от PageWide и LaserJet устройства предлага и всички преимущества на новата облачна платформа за оптимизация на обслужването – HP Smart Device Services (SDS). SDS 2.0 обезпечава оптимално дълъг живот на устройствата благодарение на съвременни диагностики, характерно премахване на проблеми и благоприятни условия за отдалечено обслужване, а това е от особена значимост за компаниите, които оферират печата като услуга. “Мултифункционалният принтер има огромен брой датчици, които непрестанно наблюдават неговото положение и в случай че има някакъв проблем, софтуерът, отговарящ за всички свързани устройства, го разпознава и приготвя указания за сервизния експерт, в това число и под формата на видео по какъв начин се сменят развалените елементи. По този метод квалифициран сервизен експерт може да се отзове преди самото устройство да е дало признаци на повреда”, изясни Диян Ангелов.

Той разяснява още, че във времето, в което на всички места се приказва за за облачни технологии и изкуствен интелект, многофункционалните устройства на HP са следващият образец по какъв начин изкуственият разсъдък може да бъде претрупан със задания за мониторинг и поддръжка на техниката. Новите модели мултифункционални А3 принтери на HP са налични в партньорската мрежа.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР