Иван Гарелов е български журналист и телевизионен водещ. Кариерата му

...
Иван Гарелов е български журналист и телевизионен водещ. Кариерата му
Коментари Харесай

Иван Гарелов би тревога: Нещо се случва с Юксел Кадриев и Виктория Петрова. Направих много, за да убедя гърците да го вземат

Иван Гарелов е български публицист и ефирен водещ. Кариерата му стартира още по време на социализма в България и продължава и до ден-днешен. Мнението му и до през днешния ден се цени високо, поради дългогодишния му опит. Освен това той не се свени да споделя нещата такива, каквито са, без значение от възможните последствия от това. Днес ви представяме неговия коментар във връзка с държанието на една от най-известните двойки водещи у нас: Юксел Кадриев и Виктория Петрова. Той ги порицава като, несъмнено, обосновава мнението си. Ето и целия коментар на Иван Гарелов:

„ Има една негласна договореност сред медиите, изключително електронните, да не се подлагат на критика между тях. Добре. Но кой да поправи грешащите? Кой да ориентира феновете? Не е задоволително да се пишат единствено безобидни бележки по отношение на занимателните излъчвания. Тъй като не съставлявам някаква медия, одобрявам предизвикването да изричам мнението си един път седмично за телевизионната продукция. Безкомпромисно! Нека никой не се сърди. Правя го за положително. Председател съм и на съдружие, което раздава годишни награди за телевизионна публицистика.
Така се случи в живота ми, че съм персонално завързан и виновен за професионалното развиване на Юксел Кадриев. Преди години поставих доста старания да убедя гръцките притежатели на Нова телевизия да го вземат за водещ на новините. По-късно го окуражих да премине в Би Ти Ви. Той има блестящи качества -плътен глас, мъжествена осанка, професионална просвета. Какво като позволява лапсуси, това потвърждава, че всичко се случва онлайн.

Само не му доближават изявите като кореспондент.

При Виктория Петрова подобен дефицит нямаше. Тя стана водещ след абсурден репортаж ( “седянката “). Красива, смела, известна. Бързо коригираха някои дефекти в стайлинга ѝ. С Юксел направиха чудесна двойка, като взаимно се допълваха, както е при сполучливите двойки водещи.
В последно време обаче с тях нещо се случва. Те започнаха да се изживяват като актьори, които безусловно би трябвало да показват с мимики и изражения своето отношение към новините, които оповестяват. Нищо неприятно, само че преиграват. То не са едни подправени усмивки, то не са едни трагични физиономии, бързо сменящи се, съгласно характера на новините, които четат. Добре че най-малко съумяват да ги сменят.
Виктория обаче изпада в глупава прекаленост, когато се изправя и стартира да проучва някой проблем. Тогава тя се възбужда до последна степен, гласът ѝ става палав, сякаш споделя приказка на недоразвити деца. В такива моменти се разминава изцяло със наличието на тематиката. Не върви подобен палав звук, когато приказваш за трагични събития.
Естествено, че изразът на водещия би трябвало да е съгласуван със наличието на новините. Но това би трябвало да става с леко подмятане, другояче наподобява на неприятно актьорско осъществяване. Световен пример беше Уолтър Кронкайт. Добре го правеха и Венелин Петков и Гена Трайкова.
Юксел и Виктория би трябвало да усетят, че към този момент не са най-хубавите за сметка на другата двойка водещи – Лиляна Боянова и Иван Георгиев. Красивата Лиляна стои доста по-стабилно, излъчва аристократизъм, не се натрапва на феновете. Печели доверие. Иван направи блестящи репортажи и документални филми за събитията в Македония и Кюрдистан, след което сяда непретенциозно и води новините. Няма пози, няма фукарлъци. Хората имат вяра на тези водещи, които са били на мястото на събитията. Най-великите американски водещи са почнали като кореспонденти. И не престават да бъдат. “

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР