Иван Димов е финалист от четвъртото издание на ПРОМЯНАТА с

...
Иван Димов е финалист от четвъртото издание на ПРОМЯНАТА с
Коментари Харесай

Сингъл Степ: ЛГБТИ младежите трябва да развият потенциала и мечтите си и да могат да живеят пълноценно и достойно в България

Иван Димов е финалист от четвъртото издание на ПРОМЯНАТА с плана Сингъл Степ. Организацията работи за подкрепяне и овластяване на ЛГБТИ младежите посредством даване на сложна психическа, здравна, правна и кариерна поддръжка. Мисията на Сингъл Степ е да подкрепи младежите от общността да развият капацитета и фантазиите си и да могат да живеят пълноценно и почтено живота си в България. 

Амбицията на Сингъл степ е да задълбочи холистичната поддръжка, която обезпечава на младежите от общността и да разрасне потенциала на кариерната си стратегия.  Екипът продължава да работи за увеличение потенциала на експертите, работещи с ЛГБТИ младежи посредством образования за психолози, лекари, юристи, учебни психолози, учители и други експерти от разнообразни области, които да подкрепят младежите да осъществят цялостния си капацитет.

***

Защо решихте да кандидатствате още веднъж за присъединяване в 10-тото юбилейно издание на ПРОМЯНАТА?

Участието в юбилейното издание на ПРОМЯНАТА ни дава неповторимата опция да се свържем с други организации със сходно мислене и да споделим групов опит и запаси. На макро равнище следим тревожни развития, като да вземем за пример възходящото въздействие на популизма и усилването на консервативните настройки, което се показва в прояви на принуждение и тормоз и заплашва развиването на ЛГБТИ младежите в страната. Този план ни разрешава да се ангажираме интензивно с битката против предразсъдъците и да работим за позитивна смяна в обществото. ПРОМЯНАТА ни предлага платформа за решение на неотложни проблеми, създаване на жизненоважни връзки и усилване на нашето влияние.

Успяхте ли да извършите задачите си след първото присъединяване в ПРОМЯНАТА и какви са новите планове и цели, които сте си сложили този път?

Гордеем се, че сполучливо осъществихме всички начинания за подкрепяне и овластяване на ЛГБТИ младежи, които представихме в нашето в началото присъединяване в ПРОМЯНАТА: онлайн чат, обслужван от подготвени доброволци, мрежа от психолози в 10 града, групи за взаимопомощ за младежи и техните родители, кариерен център за младежи от общността, общностен център. От първото си присъединяване в ПРОМЯНАТА насам помогнахме на хиляди младежи от общността, а задачата ни е да продължим да им даваме поддръжка да развият капацитета и фантазиите си и да могат да живеят пълноценно и почтено живота си в България. Сега обръщаме взор към разширение и обогатяване на нашите запаси за поддръжка, тъй че да доближат до повече хора, както и до експертите, които работят с ЛГБТИ младежи. Ще задълбочим нашата активност с фокус върху програмата ни за поддръжка на транс хора, защото през последните години следим систематично нарастване на броя на транс младежите. Имаме за цел да разпространяваме модела на нашето обществено дружество на национално и интернационално равнище посредством партньорства. Разбираме голямата отговорност, която имаме като образец за сполучливо обществено дружество, и желаеме да използваме своите благоприятни условия да построяваме доверие и съдействие с нови сътрудници за реализиране на устойчива обществена смяна.

С какво ПРОМЯНАТА промени вашия живот?

ПРОМЯНАТА ни оказа помощ да демонстрираме значимостта на нашата работа на национално равнище, давайки ни достъп до ефикасни принадлежности за премерване на общественото ни влияние. Чрез платформата на ПРОМЯНАТА успяхме да покажем по какъв начин променяме живота на ЛГБТИ младежите към по-добро и да споделим посланието си с по-широка публика. Възможността да бъдем измежду организации, които разпознават нашата идея и споделят уговорката ни към обществените проблеми в България, ни оказа помощ да създадем нови и устойчиви партньорства и да споделим скъпи познания и запаси.

От какъв вид поддръжка имат най-вече потребност ЛГБТИ младежите в България?

Ние от Сингъл Степ имаме вяра в силата на една общественост да поддържа самостоятелен човек и да му помогне да откри своя път. Младежите, с които работим, имат потребност от схващане и приемане, а не от популистки, заучени изречения, с които те постоянно се сблъскват в всекидневието си

- да вземем за пример „ Какво ще кажат другите? ”. Ежедневната ни работа с младежи ни демонстрира, че когато един младеж е достоверен и може да бъде себе си, той може да реализира всичко. Това стои и зад концепцията ни да овластяваме младежите от общността - да им помогнем сами да открият своя път и да бъдат себе си.

Коя е стъпката, която обществото ни може да направи, с цел да се усещат младежите от тези общественост подкрепени и в сигурност?

ЛГБТИ общността има потребност от малко повече емпатия и схващане. Не може всички фантазии, триумфи и очаквания на един човек да се виждат единствено през призмата на това кого харесва или по какъв начин се дефинира. Сексуалната ориентировка и половата еднаквост са единствено част от нашата същина, а личността на всеки човек е цялост от доста разнообразни детайли. ЛГБТИ младежите имат потребност да бъдат чути и разбрани, да осъзнаят, че не са сами и че могат да бъдат себе си.

По какъв метод е най-добре да се разпространяват сполучливите практики и новаторските подходи в работата с ЛГБТИ младежи в България?

Ние използваме многостранен метод, с цел да разпространяваме положителните практики в работата с ЛГБТИ младежи. Сътрудничим си с локални и интернационалните организации и неправителствени организации, които поддържат правата на ЛГБТИ младежите. Използваме обществените медии и нашето обществено дружество The Steps, с цел да организираме просветителни и общностни събития, на които младежите могат да споделят опит. Предлагаме и просветителни запаси за повишение на осведомеността на експерти, работещи в разнообразни области - опазване на здравето, обучение, обществени услуги. Събирането на данни и провеждането на проучвания също е един от методите, които използваме, с цел да представим въздействието от работата ни и да демонстрираме способи за възстановяване на вероятностите пред ЛГБТИ младежите в България.

За ПРОМЯНАТА

ПРОМЯНАТА е най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да усъвършенства трайно живота на децата и младежите в България, като открива стимулирани обществени бизнесмени и им оказва помощ да осъществят по резистентен метод концепциите си за по-добро и несъмнено бъдеще. От 2014 година до момента ПРОМЯНАТА е подкрепила 134 обществени бизнесмени и е помогнала на повече от 360 000 деца и младежи. За приноса си в развиването на благотворителността и новаторския си метод, ПРОМЯНАТА е отличена с над 16 влиятелни награди.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР