Иван Беров, ръководител на сектор Електрозахранване на НДК, чиито скандални

...
Иван Беров, ръководител на сектор Електрозахранване на НДК, чиито скандални
Коментари Харесай

Съобщенията, публикувани от Велков не са мои, това е манипулация, твърди служителят на НДК

Иван Беров, началник на бранш Електрозахранване на НДК, чиито скандални известия бяха оповестени от шефа на НДК за един ден - Борислав Велков, по отношение на публичната поръчка за ремонта на НДК, разгласи обществено позицията си по случая.

Той твърди, че публикуваната преписка не е негова и че известията " изрично " не са негово дело. В позицията му от две фрази декларира, че известията не са изпратени от неговия телефон. 

" Нямам друго пояснение, като се изключи че става дума за операция ", твърди Беров в публично изпратената от пресцентъра на НДК позиция. 

По-рано през днешния ден шефът на НДК за един ден Борислав Велков пусна във фейсбук скандални известия, свързани с публичната поръчка за ремонта на НДК. Велков прави разкритията си като ръководител на Съвета на шефовете на НДК. Той бе определен от министър Лиляна Павлова да заеме мястото на изпълнителния шеф Мирослав Боршош, само че Борисов върна титуляра на поста.

Той разгласява и няколко персонални известия от Беров за напътствията за приспособяване на публичната поръчка.

Както излиза наяве и от известията " Галчев инженеринг " е избрана от комисията за реализатор на публичната поръчка за реконструкцията на НДК – Конгресен център предходната година. Компанията предложи цена 16 549998 лева без Данък добавена стойност, която е по-висока от авансово оповестената стойност – 13,9 млн. лв. без Данък добавена стойност. Другата упомената в sms-ите Главболгарстрой е класирана на пето място.

Общо 6 предложения бяха подадени за реорганизация на постройката на НДК, във връзка председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година Окончателното класиране бе: " Галчев Инженеринг " – 75,51 т., Консорциум " Евро НДК ", включващо Планекс, " Евробау инженеринг " и архитектурна компания " Вамос " – 71,72 т.,Обединение " КИД ПЛЮС – М-Синтез ", формирано от " КИД плюс ", Видин и архитектурна акция " М-Синтез " - 63,49 т., ДЗЗД " Еврострой ", с участници в него " Водстрой 98 " и " Ателие Серафимов Архитекти " – 58,37 т., " Главболгарстрой ", 52,77 т.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР