Иван Белишки, син на кмета на Панагюрище Никола Белишки, е

...
Иван Белишки, син на кмета на Панагюрище Никола Белишки, е
Коментари Харесай

Синът на панагюрския кмет отново е арестуван

Иван Белишки, наследник на кмета на Панагюрище Никола Белишки, е бил задържан. Младият мъж е арестуван от служители на реда в Кюстендил по съмнение, че е запалил непознат парцел – сухи треви и ниска растителност към с. Ломница. Огънят е обхванал към 50 дка, само че е бил сподавен от пожарникари.

След ареста на кметския наследник наоколо е открит автомобил. В него са открити патрон и револвер. При обиск в къща в селото, в която живеел Иван Белишки, са открити два револвера, ловна пушка и над 400 патрона от друг диаметър.

При ареста Белишки е бил въоръжен с нож и револвер. 22-годишният мъж е оказал опозиция.

Задържането му е снимано от брачната половинка му. Видеото бе оповестено във фейсбук. В него се вижда по какъв начин Белишки е свален на земята от двама служители на реда, които се пробват да му слагат белезници. Той твърди, че чиновниците го душат и назовава единия " мърша ". По-късно видеото бе изтрито. Младият мъж бе оставен за непрекъснато в ареста от съда в Кюстендил.

Пред OFFnews кметът твърди, че фамилията му било подложено на тормоз. Той споделя, че получавал закани и макар че подал сигнал, следствие нямало. Според него служителите на реда са работили по неизвестен сигнал и не се легитимирали както ги задължавал законът.

Това не е първият арест на Иван Белишки. През предходната пролет той бе задържан по съмнение, че е провокирал злополука с три коли в центъра на Панагюрище. Тогава джипът ме се вряза и във витрина на магазин.

Освен това против Белишки има и обвинителен акт за противозаконна търговия с антики. По това дело той бе задържан след журналистическо следствие през лятото на 2019 година Тогава кметският наследник насочи и закани към репортера, създател на следствието. За тях обаче дело не бе формирано.

Преди месец младият Белишки влезе в новините откакто на протест против войната в Украйна възпламени съветското знаме. В обществените мрежи могат да се намерят негови видеа с военна униформа пред логото на взвода " Азов ".

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР