Иван Бакалов, ФейсбукЗащо на Борисов му викат Пунта Мара? Бил

...
Иван Бакалов, ФейсбукЗащо на Борисов му викат Пунта Мара? Бил
Коментари Харесай

Иван Бакалов: Знаете ли защо на Борисов му викат Пунта Мара?

Иван Бакалов, Facebook

" Защо на Борисов му викат Пунта Мара? Бил му остарял прякор... Ето за какво. Той разгласи, че държавното управление " активизира 4,5 милиарда запас " за помощи за компании и хора.

Да ги считаме:
- 500 млн. лева на ББР (банката най-щедра към Пеевски) - за гаранции по заеми, за които ще аплайват компании.
- 200 млн. лв. за гаранции по безлихвени заеми до 1500 лева, за които могат да аплайват останали без работа. Ще ги връщат, несъмнено.
- До 1 милиарда лева провиснал да заплащат 60% от заплатите на застрашени от съкращения служащи, другите 40% ще ги заплаща работодателя. Пита се, в случай че шеф банкрутира, или е в неспособност да изплаща и 40%, ще държи ли на заплата служащи? Тази сума стига за 2-3 месеца за 500-600 хиляди души.
- 500 млн. за спомагателни разноски за заплати в опазването на здравето, в Министерство на вътрешните работи и военните. Най-много ще глътнат военните и Министерство на вътрешните работи, както се сещате - те са повече от лекари и сестри. Това не е огромен жест, изключителния труд в лечебните заведения по този начин или другояче би трябвало да се заплаща. А на военните защо? Че ще ги изкарат да патрулират? Те другояче какво вършат?
- 50 млн. - по 30-40 лева на пенсионер за Вeликден - всяка година ги отпускат, не е някакво знамение.
- 20 млн. лв. за обществен патронаж - дали стигат и за месец, при толкоз затворени у дома хора.
- 600 млн. лева отсрочено заплащане на налози до края на юни. Това Борисов го брои като отпуснати пари на хора и компании. Щели да останат в тях, споделя Горанов.
- За компаниите в туристически бизнес - не били доста потърпевши, тъй като сезонът в зимните курорти свършвал и без друго, а те са спечелили от куверти по празниците - " Сиреч, има мазнинка ", сподели Борисов.
За туристическия бизнес - не бил потърпевш, зимният сезон свършвал, а те припечелили от куверти по празниците " тоест има мазнинка ", сподели Борисов.
Каза още, че банките били цялостни с " големи милиарди " депозити на хора и компании, имало и касови наличия във компаниите...
...Гърция, страната с максимален недостиг, отпусна общо 13,8 милиарда, пари в брой на човек, на компании, покрива сметки. Испания отпуска 200 милиарда евро, покрива всичко... "



 

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР