Иван Аспарухов издаде заповед за въвеждане на противоепидемични мерки в

...
Иван Аспарухов издаде заповед за въвеждане на противоепидемични мерки в
Коментари Харесай

Заповед на Иван Аспарухов за въвеждане на противоепидемични мерки в сградата на Общинската администрация в Мездра

Иван Аспарухов издаде заповед за въвеждане на противоепидемични ограничения в постройката на Общинската администрация в Мездра.
Вижте целия текст на документа:

З А П О В Е Д №864/ 27.10.2021 година
На съображение член 44, алинея 2 от ЗМСМА и Заповед №РД-01-856/ 19.10.2021 година на министъра на опазването на здравето, поради удължаването на периода на изключителната епидемиологична конюнктура в страната и за да се уточни организацията, основана със Заповед №313/ 15.05.2020 година на кмета на община Мездра по отношение на пропускателния режим в постройката на Общинска администрация - Мездра, с оглед предотвратяване на жителите и чиновниците от разпространяването на COVID-19,
Н А Р Е Ж Д А М:
I. Определям следните правила, които следва прецизно да се съблюдават:
1. Ограничавам достъпа на външни лица в постройката на Община Мездра, като се изключи:
• Център за услуги и информация на жителите - партер;
• Обособени работни места за администрацията - Ритуална зала на партер;
• Обособени места за административно обслужване в Общинска данъчна работа, ет. 3;
• Изнесеното работно място на Отдел „ Образование, обществени действия и стратегии “ - Ритуална зала на партер;
• Дирекция „ Бюро по труда “ - гр. Мездра, ет. 4 в постройката на Община Мездра;
• Общинска работа „ Земеделие “ - гр. Мездра, ет. 3 в постройката на Община Мездра;
• Ежедневен банкет на кмета на общината - самостоятелно за жители без документ.
2. На местата, избрани за визити на външни лица, се позволяват единствено жители и длъжностни лица, които са сложили вярно на лицето си защитна маска.
3. При влизането в постройката тези лица подлежат на наложителна стерилизация на ръцете посредством поставените диспенсъри с дезинфектант и премерване на телесната температура от чиновниците от звено „ Сигурност “.
4. Служителите от звено „ Сигурност “ да не позволяват обслужване на повече от четирима жители по едно и също време, като следва да се съблюдава и разстояние сред тях не по-малко от 1,5 м.
5. При забележими признаци на неразположение и/или при измерена телесна температура от 37℃ и нагоре външните лица и чиновниците да не се позволяват в постройката на администрацията.
6. Връзката със чиновници от Общинската администрация да се реализира от съответния жител посредством контактния център на Община Мездра на тел. 0910 920 16. При неспособност да се обезпечи връзка, чиновниците от звено „ Сигурност “ реализират подпомагане по даване на спомагателен длъжностен телефон за контакт или подпомагане за предаване на информация до търсения чиновник.
7. Срещи със чиновниците се реализират единствено при последна нужда и само на местата, избрани за визити на външни лица. В тези случаи жителите и чиновниците следва да са сложили защитна маска и да са направили нужната стерилизация на ръцете.
ІІ. За осъществяване на противоепидемичните ограничения в постройката на администрацията е належащо да се извършват следните условия:
1. Задължавам чиновниците по поддържане на хигиената в сградaта на Община Мездра да правят засилени санитарно-хигиенни ограничения в сходство с дадените инструкции от директните им ръководители.
2. Задължавам чиновниците на Община Мездра и структурните звена да бъдат директно виновни за личното си здраве и за това на сътрудниците си, като при първи признаци на тресчица, кашлица, затруднено дишане, мускулни болки и изнемощялост неотложно да потърсят лекарска помощ.
3. Задължавам чиновниците да правят постоянна аерация и стерилизация в работните пространства.
4. Задължавам ръководителите на структурните звена прецизно да наблюдават за спазването на противоепидемични ограничения и за осъществяването на предходните две точки.
5. Задължавам шефовете на дирекции и началниците на отдели да проведат нужния инструктаж на чиновниците за осъществяване на актуалната заповед.
6. За застраховане на ограниченията да се закупят дезинфекционни материали според напътствията на РЗИ - Враца в задоволителни количества.
III. При опция да се провежда отдалечена форма на работа/работа от разстояние на чиновниците.
Ако това е невероятно да се сътвори организация, която да обезпечи физическа отдалеченост сред лицата минимум от 1,5 м.
Настоящата заповед да бъде сведена до знанието на жителите посредством слагане на входовете на администрацията и посредством издание на формалната интернет страница на Община Мездра.
Настоящата заповед да се сведе до знанието на посочените в нея чиновници, както и на заместник-кметовете, секретаря, шефове на дирекции, началници на отдели, ръководители на структурни звена, както и до длъжностните лица, виновни за публикуването й.
Контрол по осъществяване на заповедта разпореждам на инж. Светлана Мицева, секретар на Община Мездра.

Иван Аспарухов,
Кмет на община Мездра
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР