Иван Алексиев и негови съграждани за поредна година се включиха

...
Иван Алексиев и негови съграждани за поредна година се включиха
Коментари Харесай

Тракийци не забравяме, но не отмъщаваме, обяви кметът на Поморие от Петрова нива

Иван Алексиев и негови съграждани за поредна година се включиха в честването

Тракийци помним, само че не отмъщаваме. Това разгласи кметът на Поморие Иван Алексиев пред кореспонденти на честванията на Петрова равнища в събота вечерта . Той бе измежду дребното градоначалници, които посетиха събитието тази година. Както „ Флагман ” заяви, евентуален против президента Румен Радев докара до неналичието на много представители на властта на национално и локално равнище на 120-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание. Съборът бе под патронажа на президента.

„ За поредна година съм тук на Петрова равнища с хора от Поморие, които са потомци на тракийските бежанци от 1913 година Аз също съм подобен потомък, родът ми е от село Енидже . Баба ми е била на една годинка, а дядо ми е бил на три годинки, когато е било огромното изселване. Така че тук сме с концепцията за опазване на родовата памет и да помним историята ”, изясни Иван Алексиев.

Всяка година от Поморие на Петрова равнища дошла огромна група, с цел да сервира венци и да се поклони пред подвига на дедите.

„ И може би тук е моментът да си напомним уроците на историята – че България я е имало и ще я има, когато сме единни , когато сме дружно и когато не забравяме хората, които са отдали живота си за тази страна, за тази страна. И това да е образец за всички нас. И ние към този момент като политици да даваме образец тъкмо в тази посока. И по тази причина аз съм тук с мои съграждани – с цел да покажем, че ние помним историята, помним корените си. И нещо доста значимо за тракийци – помним, не забравяме, само че не отмъщаваме . Т.е. дано помним, само че и дано да прощаваме и да продължим дружно , с цел да продължи и България. Това е посланието на Петрова равнища: да сме дружно и да вървим в една посока ”, добави кметът на Поморие.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР