Иван Агафонов се впуска в странно приключение – влиза в

...
Иван Агафонов се впуска в странно приключение – влиза в
Коментари Харесай

Синът на кредитния милионер Георги Агафонов иска да е кмет на бургаско село

Иван Агафонов се впуска в необичайно премеждие – влиза в борбата за село Маринка

, наследник на кредитния милионер, една от най-влиятелните персони на 90-те години, се впуска в необичайно премеждие. Той е повдигнат за кандидат-кмет на родното си село Маринка, Община Бургас, сподели инспекция на Флагман.бг в Общинската изборна комисия (ОИК).

В това обитаемо място, намиращо се на 11 км от общинския център, по публични данни живеят към 1000 души. В последните години Маринка се оформи като вилна зона за заможни локални предприемачи, направиха даже нова детска градина. Публично прочут факт обаче е, че селският кмет няма съвсем никакви пълномощия – нито може да оперира със личен бюджет, нито да осъществя някакви по-сериозни хрумвания. Общо взето той е нещо като медиатор сред локалните поданици и Общината.

Работното време е 24/7, а заплатата е към минималната. Заради това и сходни позиции са извънредно непривлекателни за хора от бизнеса, какъвто се счита, че е Иван Агафонов. Той е на 40 години. Завършил е " Международни финанси " в столичен ВУЗ, след което влезе в бизнеса на татко си.

Реално Иван Агафонов наследи остатъците от империята, свързани най-вече с аутдор рекламата. През 2015 година закупи от Красимир Гергов компанията, която стопанисваше автобусните спирки в Бургас. Впоследствие имаше съществени проблеми с Общината поради забавени заплащания по контракта. )

Иван Агафонов стопанисваше значително билборди на територията на Бургас, както е еко парк край кв. „ Горно Езерово “.

В инициативния комитет за издигането му влиза някогашният властник на Маринка Лъчезар Колев, който се отдръпна след два сполучливи мандата. Тогава Колев посочи, че би трябвало да се грижи за фамилията си, а кметската заплата му е извънредно незадоволителна. След неговото отдръпване ГЕРБ издига младия Любомир Узунов, който изпраща спорен мандат.

Каква е концепцията на Иван Агафонов – дали е завършил с бизнеса или желае да даде нещо на родното си село, остава цялостна мистерия. 

Баща му Георги Агафонов, който е родом от Маринка, бе измежду най-влиятелните мъже в страната при започване на Демокрацията. Той бе главен акционер във банкрутиралата банка „ Славяни “, някогашен народен представител от Бизнес блока на Жорж Ганчев в 38-ото Народно събрание и основател на телевизия „ 7 дни “, която след това продаде на Цветан Василев.

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР