Ива Митева ще обжалва уволнението си шеф на дирекция Законодателна

...
Ива Митева ще обжалва уволнението си шеф на дирекция Законодателна
Коментари Харесай

Ива Митева обжалва уволнението си

Ива Митева ще апелира уволнението си началник на дирекция " Законодателна активност и право на Европейския съюз " в Народното събрание. Това излиза наяве от коментар пред БНР на някогашната депутатка от Има Такъв Народ и ръководител на 45-то и 46-то Народно заседание и зам.-председател на 47-то Народно събрание. " Защото е скандално и демонстрира правна неначетеност " , изяснява тя.

Вчера стана ясно, че при смяна в структурата на администрацията на Народното събрание за оптимизация на законодателния развой. Дирекция " Пленарни съвещания, парламентарен надзор и финални текстове " се преименува на " Законодателна активност, парламентарен надзор и право на Европейския съюз " и поема функционалностите и на закритото звено.

Митева споделя, че в кабинета ѝ са пристигнали чиновници на " Личен състав ", с цел да ѝ връчат заповедта за преустановяване на трудовите й правните отношения. " В нея пишеше, че се редуцира длъжността " шеф ". Заповедта, с която е осъществена структурната смяна, не ми беше връчена. Дори липсваше изписана в самата заповед. Беше с многоточие ", декларира тя.
 Борисов: Политическа партия употребяват ваканцията на Народно събрание за поголовна промяна на фрагменти със свои хора
Борисов: Политическа партия употребяват ваканцията на Народно събрание за поголовна промяна на фрагменти със свои хора

Ако това е сглобката, не виждам по какъв начин ще продължим да участваме, отсече водачът на ГЕРБ

По думите на Митева ръководената досега от нея дирекцията е осъществявала същинската работа на Народното събрание. Тя акцентира, че се закрива главната дирекция, в която е същинската експертиза, с цел да бъде махнат шефът. " Още през януари Вежди Рашидов направи опит да ме уволни. Той образува дисциплинарно произвеждане против мен. Дори нямаше смелостта да ме извика и да ми изясни за какво го прави ", показва още тя.

Ива Митева споделя още, че не е получила позвъняване от ръководителя на 49-ото Народно заседание Росен Желязков . " И той очевидно извършва разпоредби ", счита тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР