Ива Митева не разбира ограниченията за журналистите в парламента. В

...
Ива Митева не разбира ограниченията за журналистите в парламента. В
Коментари Харесай

Отменят Великденската ваканция на депутатите

Ива Митева не схваща рестриктивните мерки за публицистите в Народното събрание.

В другата постройка, където заседаваше Народното събрание, е нямало комплициран нито един дезинфектант - нито в коридорите, нито в тоалетните и самата администрация не се е предпазвала от COVID-19. " Не запознат съм какво се пазиха от вас и за какво беше това ограничаване, което беше наложено, и тази изолираност ", разяснява Митева пред публицисти след Председателския съвет.

Журналистите ще имат цялостен достъп в Народното събрание при съблюдаване на противоепидемичните ограничения, увери Митева. Тя счита да разпореди на всички места в законодателния орган да бъдат ситуирани дезинфектанти.
 Ива Митева бе определена за ръководител на Народно събрание, ГЕРБ - сами в Народното събрание Обновена
Ива Митева бе определена за ръководител на Народно събрание, ГЕРБ - сами в Народното събрание

Преди това ГЕРБ и " Изправи се! Мутри вън! " премериха шпаги с процедури

Също по този начин е разпоредила да се приготви писмо за цялостна гласност и бистрота на работата на Народното събрание.

На председателския съвет е разисквано какво ще гледат на следващия ден. Обсъден бил и въпросът за Великденската почивка на депутатите, като е импортиран план тя да бъде анулирана. Ние считаме, че Народното събрание би трябвало да заседава и няма потребност да бъде в отмора, поради дългия интервал, в който Народното събрание към този момент не е заседавало, изясни Митева.

Днес ще бъде импортиран ЗИД на Изборния кодекс и Митева се надява той да събере поддръжка.

Тепърва ще се търси връзка с премиера в пленарна зала от 10 ч.
 Румен Радев към новите депутати: Приемете неналичието на опит като опция
Румен Радев към новите депутати: Приемете неналичието на опит като опция

В понеделник стартират консултациите при президента

На въпрос за какво е избрала " ИТН " и член ли е на друга партия, Митева означи, че не членува нито в партията на Слави Трифонов, нито в друга партия, а взе участие като специалист. Имам цялостна независимост на деяние във връзка с моята експертиза, увери тя.

" Абсолютно съм самостоятелна, специалист съм била и в никакъв случай не съм работила политически ", уточни новият парламентарен началник.

Ива Митева изясни, че се е припознала с " ИТН " поради концепцията, че е нужна смяна, пристигнало е времето на по-младите хора да влязат в политиката, а и с някои от концепциите на самата партия. Трябва да стартира да се подменя съставът на Народното събрание с млади неангажирани хора, които да взимат свободни решения, сподели още тя и увери, че ще се опита да не позволява обидни реплики от парламентарната естрада.

Ива Митева не отговори на въпрос кой тъкмо от името на " ИТН " я е потърсил, съобщи сбито: " Нека да не приказваме за това. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР