Ива Митева настоява Христо Иванов да се извини на ИТН:Искахме

...
Ива Митева настоява Христо Иванов да се извини на ИТН:Искахме
Коментари Харесай

Ива Митева иска Христо Иванов да се извини на ИТН

Ива Митева упорства Христо Иванов да се извини на Има Такъв Народ:

" Искахме този кабинет да се случи. Има Такъв Народ се държаха извънредно градивно, диалогично. Не мога да схвана за какво е това фиксиране върху фигурата на Бойко Рашков за ръководител на КПКОНПИ. Ние сме зачеркнали името на Бойко Рашков, тъй като това е управническа стратегия. В такава стратегия да стои името на съответен човек е необичайно.

Ние сме записали - да се размени с " номиниране за Бойко Рашков ". Ние казахме, че ще го подкрепим за ръководител на КПКОНПИ. Ако бъде направено предлагането за Бойко Рашков и Народното събрание работи, ние ще го подкрепим ". Това сподели пред Ива Митева от Има Такъв Народ. И добави, че Има Такъв Народ ще поддържа антикорупционния закон, откакто бъдат направени всички оферти.

" Вече ме е позор да гласоподавам закони, които са непрофесионални ", добави Митева.
По думите ѝ, в случай че няма опция за сформиране на кабинет, мандатът би трябвало да бъде върнат и да се премине към предварителни избори.

" След обстановката от петък възможностите за сформиране на кабинет са дребни. Христо Иванов трябваше да изиска амнистия от Има Такъв Народ, да забележим дали можем да създадем финален опит нещо да се поправи. Излязохме от обединението поради счупеното доверие. Влизаме в разговор, бяхме откровени, а в това време те подмолно се договарят. Разбрах, че не ни почитат, че не ни считат за равносилен сътрудник. Доверието и разговорът, които искахме да възстановим, не се получиха. Чуваме единствено едни обвинявания - клиширани изречения, няма доказателства за нищо ", акцентира Митева.

Тя добави, че мандатоносителят би трябвало да организира диалог с парламентарно показаните партии дали да се удължи мандата, с цел да може Народното събрание да вземе належащи решения.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР