Ива Митева, която беше председател на 45-ото и 46-ото Народно

...
Ива Митева, която беше председател на 45-ото и 46-ото Народно
Коментари Харесай

Уволнената Ива Митева реве безутешно: Репресия! Осъществявах същинската работа на НС

Ива Митева, която беше ръководител на 45-ото и 46-ото Народно заседание, е уволнена като началник на дирекция „ Законодателна активност и право на Европейския съюз “ в Народното събрание. Това е станало поради закриване на дирекцията.
Митева описа пред БНР, че в кабинета ѝ са отишли чиновници на „ Личен състав “, с цел да ѝ връчват заповедта за преустановяване на правните отношения.
„ В нея пишеше, че се редуцира длъжността „ шеф “. Заповедта, с която е осъществена структурната смяна, не ми беше връчена. Дори липсваше изписана в самата заповед. Беше с многоточие “.
Остава да действа дирекция „ Пленарни съвещания, парламентарен надзор и финални текстове “, изясни тя.
„ Дирекцията, на която бях шеф, осъществяваше същинската работа на Народното събрание. Закриват главната дирекция, в която е същинската експертиза, с цел да махнат шефа. Това е неуместно и тъжно, че се случва през 2023 година. Това е акт на политическа принуда. Още през януари Вежди Рашидов направи опит да ме уволни. Той образува дисциплинарно произвеждане против мен. Дори нямаше смелостта да ме извика и да ми изясни за какво го прави “.
Митова не е получила позвъняване от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.
„ И той очевидно извършва разпоредби “.
Уволнението ще бъде обжалвано.
„ Защото е скандално и демонстрира правна неначетеност “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР