Ива Колева е носител на приза Читател на годината“ на

...
Ива Колева е носител на приза Читател на годината“ на
Коментари Харесай

Регионалната библиотека в Сливен излъчи за „Читател на годината“  Ива Колева

Ива Колева е притежател на наградата „ Читател на годината “ на Регионална библиотека ”Сава Доброплодни ” в Сливен. Тя е инженер-химик, прочела над 230 книги, българска и непозната художествена литература през 2022 година. Любимите ѝ жанрове са трилърите и романите с сантиментален сюжет. Познавач и обожател е и на престъпната литература.

Колева показа, че четенето на книги е нейното най-любимо занятие, когато си е вкъщи.

„ Когато имаме опция, библиотеката е храм, в който да влезем “,посочи още Колева.

Чуйте в аудиото...

За осма поредна година в Регионална библиотека „ Сава Доброплодни ” се организира класацията „ Читател на годината “. Проявата има за цел поощряване на четенето измежду всички възрасти и подкрепяне процеса на създаване на читателски привички измежду децата и младежите.



След селекция за състезанието за 2022 година са номинирани 12 читатели с най-вече заемания от: Детски отдел, Чуждоезиков център и двете зали за свободен достъп.

За четец на годината на Детски отдел е избрана Емма Чернинкова на 9г., ученичка в III ОУ „ Д-р Иван Селимински ” прочела през 2022г. над 100 книги, а нейни подгласници са Мариела Янкова Минкова на 11г. от II ОУ ”Христо Ботев ” с 95 прочетени книги и Иван Добромиров Иванов на 9г., възпитаник в III ОУ „ Д-р Иван Селимински ”, прочел над 90 книги.

Номинирани за четец на годината на Зала за свободен достъп №2 за художествена литература, литературознание, езикознание и изкуство са: Стоянка Денкова Иванова /74г./- пенсионер, магистър по обществени науки, заела през миналата година над 140 книги и Антонио Цветанов Русинов на 14г., възпитаник в ППМГ „ Добри Чинтулов “, прочел над 115 книги.

За четец на годината на Зала за свободен достъп №1 за отраслева литература е определена Силвия Красимирова Кънова /45г./, чиновник в непозната компания, заела над 95 профилирани издания. Номинирани са и Коста Петров Балездров/45г. / и Гергана Миткова Златева /41г./.

За четец на годината на Чуждоезиковия център е избрана Катя Илчева Георгиева /45г./ – магистър по обществени и публични науки, а другите две номинации са за: Даниела Иванова Христова /34г./ - чиновник във Фонд „ Земеделие ” и Виктория Лъчезарова Видева на 17г., ученичка в ППМГ „ Добри Чинтулов ”.

Номинираните и отличени читатели бяха приветствани от шефа на Република България ”Сава Доброплодни ”, доктор Росица Петрова-Василева, която им връчи грамоти, безвъзмездни годишни читателски карти за 2023г., сувенири на библиотеката и книги, подбрани съгласно ползите им.

„ Радостно е, че нашата библиотека удовлетворява търсенето на читателите от всички възрасти. Сред номинираните са деца,прочели над 100 книги, по този начин и възпитаници от другите степени на образование, чиновници,пенсионери. Това е показателно, че съумяваме да задоволим търсенето на разнообразни по възраст и специалност консуматори “, показа при награждаването Росица Петрова…

Чуйте в аудиото..…
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР