Ива Екимова е експерт по комуникации повече от 20 години.

...
Ива Екимова е експерт по комуникации повече от 20 години.
Коментари Харесай

Ива Екимова: Хората са подвластни на визията, не на смисъла

Ива Екимова е специалист по връзки повече от 20 години. В портфолиото на ръководената от нея компания влизат клиенти като Петрол, Christian Of Roma, Валмарк и доста други. С ПР стартира да се занимава още до момента в който работи като асистентка в Супершоу Невада. Днес твърди, че от момиче на шанса се е трансформирала в жена с шанс. Майка е на надарената Дара, родена в същата година, в която се омъжва за рок музиканта и създател на група Сленг - Димитър Екимов-Дими. С чаровната Ива се срещаме в Пловдив, където идва по работа. И беседваме за  блясъка на славата, специалността на специалист по връзки и вероятен ли е баланс сред специалността и персоналния живот.

- Повечето хора свързват Ива Екимова с блестяща визия, звездно обграждане и лъскави празненства. Звучи прекомерно хубаво, с цел да е истина. Къде е уловката?

-Истината е, че в днешно време хората са доста по-подвластни на визията, в сравнение с смисъла. Това, което се пробвам да върша освен в персоналния си живот, само че и в работата, е да съставям визията и смисъла по този начин, че да давам на хората добър образец. Защото те не знаят какъв брой старания и труд стоят зад триумфа и блестящата визия. Професията на специалиста по връзки е 24/7. Тя е обвързвана с мислене в необятни мащаби и съчетание на детайли, които от време на време са невидими, даже недостъпни за останалите. Когато спреш да се развиваш и да инвестираш в смисъла, губиш освен бизнеса, само че и себе си.

- Изглеждате в топ форма. Случват ли се хубави неща в персоналния ви живот?

-Чудесен въпрос! Нямам никакво време за персонален живот. В момента работата ми дава всичко. Чувствам се щастлива и като човек, и като експерт, и като жена.

- Възможна ли е сполучливата кариера без персонален живот?

-Наистина би трябвало да има баланс сред кариера и персонален живот. Тепърва ще го диря. Хората, които желаят да се развиват в професионалния си живот, би трябвало да знаят, че триумфът в специалността минава през личностното развиване. И съм доста щастлива, че срещнах  специалиста по личностно развиване Ася Иванова, която организира курсове за дами и тренинги по специалността си. Тя е същинско перпетуум мобиле. Толкова е цялостна с ентусиазъм, че чак е заразно. Казах си: Да забележим какво още мога да направя, с цел да се трансформира в по-добрата версия на себе си.

- Полагате ли специфични грижи за външния си тип?

-Чак специфични не. Но се старая.

- Виждаме ви постоянно по ревюта. Ще се пробвате ли като дизайнер?

-Категорично не. Опитвам да не се разпръсквам в неща, които са ми неразбираеми.

- Та нали съвсем всяка жена си мисли, че схваща от мода...

-Не и аз, постоянно се допитвам до експерти, когато става дума за визията ми. И не давам отговор на въпроса „ Какво искаш да ти направя - коса, грим, дреха? ”. Предпочитам да ме питат какво желая да реализира с една или друга смяна.

- Защо влязохте във „ ВИП Брадър ”?

-Целта ми беше напълно прагматична - да опозная процеса в елементи от вътрешната страна, с цел да мога да бъда потребна на клиентите си. Сред тях тогава имаше много известни персони, които са таргет на формата. Не бих могла да съветвам някого за нещо, което аз самата не съм изпитала. Преминавайки през този развой, към този момент знаех какво може да се случи и по какъв начин то може да бъде менажирано както от вътрешната страна, по този начин и извън. Разиграхме го в огромна степен с Вальо Михов, който беше участник в предходния сезон на телевизионното риалити. Смятам, че се получи добре.

Подготовката за „ ВИП Брадър ” ми лиши към 3-4 месеца прецизна и дисциплинирана работа със експерти - от фитнес инструктори през специалисти по хранене, психолози, коучинг инструктори...

- Вероятно сте единственият участник, подходил толкоз съществено към играта.

-Не мога да си разреша да изложа обществения си облик на риск, от една страна, а от друга - подобавам към всичко точно по този метод.

- Може ли човек да бъде напълно квалифициран за сходно риалити?

-Човек в никакъв случай не може да бъде напълно квалифициран за нещо, което не зависи от него, а от други хора. Ала може да даде най-хубавото от себе си, с цел да се показа на равнище.

- Има ли смяна в метода ви на мислене след „ ВИП Брадър ”?

-Не бих споделила...

- Защо не? Някои участници настояват, че след формата животът им се е преобърнал.

-Какво да кажат, откакто влизат неподготвени и не знаят какво ще им се случи?! Само си представете защо обикновено мислене става въпрос, откакто един ефирен формат е кадърен да обърне живота ти. Да не приказваме, че в този момент общественото внимание е толкоз бързоликвидно... Кой си спомня чий живот по какъв начин е бил извърнат? И в действителност какъв е бил, преди да се обърне?

Ако приказваме съществено, всеки човек би трябвало да има устрема да се трансформира в най-хубавата версия на самия себе си. Иначе няма по какъв начин да се развива.

- На това ли учите щерка си Дара, която неотдавна взе участие в „ Гласът на България ”?

-Да. И съм  благодарна, че взе този план на съществено, влага огромна част от времето си в него. Заедно работихме доста с вокалните  педагози, с хора, които трябваше същински да  помогнат да преодолее психическата преграда, с цел да се показа допустимо най-добре. Но най-сериозният фактор за нейното показване бе, че това не е първият музикален формат, в който се явява. Като при тенисистите - явяваш се на шампионати, тренираш себе си, с цел да ставаш все по-добър, до момента в който не спечелиш Големия шлем.

- Отдавна ли се занимава с музика?

-Занимава се доста от дълго време с музика и, популярност Богу, в последно време схваща сериозността на това занятие.

- Как оценявате нейното показване?

- Мисля, че се показа доста добре, пя отлично. Просто присъединяване  в " Гласът на България " е стъпка към по-сериозното  представяне в същински значимите тествания -  когато и да са те.

- Какво дете е тя?

-Чудесно. Като всеки младеж е сложен темперамент, разфокусирана на моменти, но това е обикновено - въпреки всичко ще навърши 16 през юни. Приемам го напълно обикновено - като един учебник по родителство. Докато не станем родители, нямаме същинска визия какво тъкмо съставлява родителството.

- Вероятно пробва да се утвърди като персона.

-Има цялостната ми поддръжка в това отношение.

- С какво възнамерява да се занимава?

- Музиката мощно я притегля, само че има доста други качества и гении. Ще поддържа всеки неин избор, стига да е отдаден на това да се развива стабилно. Да не стои на едно място. Да има обучение, да знае езици, да е любопитна и да желае същински да пораства в живота.

- Как гледате на отразяването на светския живот в България?

-До огромна степен обектите на светското отразяване го трансфораха в това, което е през днешния ден. Скандалът постоянно е продавал. Това нито е ново, нито сме го измислили ние.

- Има ли нещо неприятно в това?

-Зависи от доста неща - от обекта, от задачата, от развиването. Това, което мога да кажа от моята процедура, е, че сходен жанр отразяване е мимолетно и не носи нищо в допълнение. Ако би трябвало да се прибегне до абсурден детайл, обвързван с живота на обществените персони, той би трябвало да бъде зависещ на по-глобална тактика. Да вкараш сензация самоцелно е изцяло безсмислено.

- Почти няма звезда, която да не е тръгнала от абсурда.

-Въпросът е какво се случва след това.

- Какъв съвет бихте дали на един прохождащ гений?

-Скъп (смее се). Шегувам се, несъмнено. Съветът, който бих дала на младия гений, е да има вяра в себе си и да работи незабавно, без отсрочване. Вселената приветства дейности, не планове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР