ИТН ще подкрепи Ваня Григорова за кмет на София на

...
ИТН ще подкрепи Ваня Григорова за кмет на София на
Коментари Харесай

ИТН ще подкрепи Ваня Григорова на втория тур

ИТН ще поддържа Ваня Григорова за кмет на София на балотажа в неделя, разгласи през вчерашния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във Facebook. " Проведох диалог със Слави Трифонов и с другите партии за втория тур на изборите в цялата страна, в които Българска социалистическа партия взе участие ", разясни тя.
Кандидатите на Българска социалистическа партия ще се явят на балотаж в пет области - София, Русе, Шумен, Силистра и Разград.
В София при над половината преброени протоколи Ваня Григорова събира 21,82% поддръжка.  На балотажа на 5 ноември тя ще се надпреварва с претендента на ПП-ДБ Васил Терзиев, който има 31,52%.
Кандидатите за общински съветници на МК " Българска социалистическа партия за България " събират резултат от 14,08%.
В Русе на финалната права на локалния избор застава претендентът на МК " Българска социалистическа партия за България " Пенчо Милков, който ще се бори за втори мандат. На изборите в неделя той завоюва 37,06 %. Негов конкурент е Иван Иванов от ПП-ДБ, който е с резултат 15,29%.
За кметския стол в Шумен на втори тур ще се борят проф. Христо Христов от Българска социалистическа партия с 26,76% и Георги Колев от ГЕРБ с 21,29%.
При 100 на 100 обработени протоколи в Силистра излиза наяве, че самостоятелният претендент за кмет, подсилен от Българска социалистическа партия Александър Сабанов, ще се изправи на балотаж с претендента на ГЕРБ Ивелин Иванов. За Сабанов са дали своят вот 46,67%, а за Иванов - 35,52%.
Кандидатът за кмет на Разград Добрин Добрев, повдигнат от Инициативен комитет и подсилен от Българска социалистическа партия, отива на втори тур на изборите. Той ще се състезава с Мирослав Грънчаров от ПП-ДБ. Добрев събира на първия тур 18,87% утвърждение, а за Грънчаров са дали своят вот 23,70 от жителите на общината.
От ЦИК дадоха обещание през вчерашния ден да спазят периода, който планува законът, и до края на днешния ден да има дефинитивни резултати от локалните избори. Дотогава ще е публично ясна и изборната интензивност, както и имената на участниците в балотажите.
Вчера за малко уеб сайтът на ЦИК се срина, само че бързо беше възобновен и общинските изборни комисии продължиха да качват протоколите си.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР