ИТН остава безапелационно зад Любомир Каримански. Решението ще е на

...
ИТН остава безапелационно зад Любомир Каримански. Решението ще е на
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Важно е да имам подкрепа от коалицията за БНБ

ИТН остава безапелационно зад Любомир Каримански. Решението ще е на пленарната зала, изясни Станислав Балабанов
За мен е приритет да имам поддръжката на обединението във връзка с избор на началник на Българската национална банка (БНБ), съобщи в коридорите на Народното събрание един от претендентите за гуверньор на централната банка Андрей Гюров, препоръчан от “Продължаваме смяната ”.

Гюров акцентира, че няма учредения да отдръпва кандидатурата си.

“Демократична България ” към този момент взе решение, че ще поддържат номинацията ми, организирам диалози и с Българска социалистическа партия, които ще решат кого да поддържат идната седмица, имахме положителни диалози с тях. ”, уточни Гюров.

По думите му след чуванията в бюджетната комисия добре се отличили ясните разлики в концепциите за развиване на централната банка сред него и претендентът на Има Такъв Народ - Любомир Каримански.

Според Гюров изразената поддръжка за кандидатурата му от страна на шефа на Народно събрание Никола Минчев и началника на политическия кабинет Лена Бориславова била напълно в персонален проект.

По отношение на Българска народна банка обстановката е кристално ясно. Ще стоим зад нашия претендент безапелационно, съобщи обаче в коридорите на Народното събрание Станислав Балабанов от Има Такъв Народ във връзка кандидатурата на Любомир Каримански. 

Изборът за шеф на Българска народна банка би трябвало да стане от пленарната зала, само че нито ще си тръгнем, нито ще бъдем афектирани, сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР