ИТН обвини Петков, че тайно е обещал страната ни да

...
ИТН обвини Петков, че тайно е обещал страната ни да
Коментари Харесай

Има такъв народ с обвинения към партньорите заради Македония

ИТН упрекна Петков, че скрито е заречен страната ни да даде „ зелена светлина " за еврочленството на Северна Македония

Нови земетресения се появиха в обединението. Те идват след обвиняването от „ ИТН ", че министър председателят Кирил Петков скрито е заречен страната ни да даде „ зелена светлина " за еврочленството на Република Северна Македония през юни, предава

„ Казуси с търгуването на национални ползи изрично заплашват връзките в една такава коалиция. Надяваме се, че тези, които са си мислили, че ще продадат националните ни ползи, да ревизират позициите”, сподели Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

Договорки няма, увериха другите партии в ръководството.

„ Няма подмолни диалози. Те се водят намерено, с причините, пред обществото”, безапелационен е Андрей Гюров от „ Продължаваме промяната “.

„ Тайни сделки да вдигнем ветото няма и не може да има. Решението за възможна смяна в българската позиция може да бъде взето единствено от НС”, изясни Христо Иванов от „ Демократична България “.

За поети обещания за европейския път на Република Северна Македония не знаят и от Българска социалистическа партия.

„ Чува се информации, че се работи в посока до юни да бъде решен въпросът, само че чисто механически няма по какъв начин да се случи”, разясни Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

Предупрежденията на Слави Трифонов и партията му не уплашиха съдружните им сътрудници.

„ Надявам се, че страстите ще минат. Няма да има предварителни парламентарни избори към момента”, твърди Христо Иванов.

Напрежение в обединението към момента има и към идния избор на нов шеф на Българската национална банка. И двамата претенденти Андрей Гюров и Любомир Каримански оповестиха, че остават в надпреварата.

„ От моя страна на този стадий също не виждам за какво бих отдръпнал кандидатурата си. Да, аз одобрявам спорта и надпреварата, само че в последна сметка съм приел номинацията от Политическа партия най-много от отговорност към дилемите, които предстоят пред БНБ”, разяснява Гюров.

Каримански също бе безапелационен, че няма да отдръпна кандидатурата си.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР