ИТН няма да бъдат част от следващия парламент и подкрепата

...
ИТН няма да бъдат част от следващия парламент и подкрепата
Коментари Харесай

Доц.Милен Любенов: Не може да се отрече, че БСП проявиха желание за диалог

Има Такъв Народ няма да бъдат част от идващия парламент и поддръжката за тях ще претърпи срив. Тази прогноза направи политологът доцент Милен Любенов в предаването „ Денят онлайн " по NOVA News.

„ Резултатът от изборите значително ще предопредели вероятните съдружни формати. Все още стои като разграничителна линия антикорупционната политика и от тази разграничителна линия надали ще правят отстъпка както Политическа партия, по този начин и Демократична България в границите на предизборната си акция. Затова тяхната тактика е да получат този път болшинство от 121 депутати. За Има Такъв Народ е ясно - те няма да бъдат част от идващия парламент. Тенденцията е надолу. Всички социологически изследвания от последните две седмици демонстрират, че те ще останат под чертата. Моята прогноза е, че те ще се срутен доста съществено в границите на 40-50 хиляди гласоподаватели ".

„ ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и „ Възраждане " бяха четирите партии, които с избор на съмнение смъкнаха държавното управление на Кирил Петков. Те не предложиха някаква друга опция. Защото в някои други демокрации - тези, които желаят избор на съмнение и смъкват държавно управление - са задължени да показват състав на кабинет. В България - няма такова обвързване. Но в реалност главната виновност може би е на Има Такъв Народ, тъй като това ще бъде третият парламент, който ще приключи предварително своя мандат, поради основната роля на Има Такъв Народ ", безапелационен е политологът.

По думите му страната към този момент е в серпантина от избори. „ За година и половина това ще е четвърти следващ избор ", акцентира Любенов.

И добави: „ Не може да се отхвърли, че Българска социалистическа партия демонстрираха предпочитание за разговор и да се образува държавно управление в границите на този парламент. Но това се оказа невероятно. И задържането на мандата - в действителност към този момент е контрапродуктивно и би трябвало да има развръзка. Трябва час по-скоро да се разпусне Народното събрание и да се насрочат избори за 2 октомври. Това е значимо, тъй като колкото по-скоро са парламентарните избори - толкоз по-скоро ще има и парламент. Пред страната има извънредно значими въпроси за идната зима - освен бюджета, освен въпроси с икономическата и обществена политика, само че и ред други тематики ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР