ИТН е сред партиите, които искат да получат третия мандат

...
ИТН е сред партиите, които искат да получат третия мандат
Коментари Харесай

ИТН с готови експерти за министри, с третия мандат очакват да намерят консенсус

Има Такъв Народ е измежду партиите, които желаят да получат третия мандат за сформиране на държавно управление.

" Искаме го, тъй като считаме, че това е една от действителните благоприятни условия да се откри консенсус. Ние сме най-равноотдалечени от всички, доколкото можем да бъдем терен за диалог. Ние сме задоволително рационални, с цел да преценим, че нашата електорална тежест не е задоволителна за независими изяви ", разяснява депутатът от " "  проф. Андрей Чорбанов в студиото на  " Денят ON AIR ".

Той чака да се проведат диалози за политики след връчването на третия мандат. Определи държанието на ГЕРБ като неконструктивно.

" Бягат от отговорност, предложиха държавно управление, което нямаше по какъв начин да мине, то  покриваше в огромна част държавното управление, против което марширувахме по жълтите павета 6 месеца ", акцентира проф. Чорбанов.

В ефира на Bulgaria ON AIR той уточни, че даже да бъде формирано експертно държавно управление, то отново ще е политическо, само че отговорността ще е на партията, която носи мандата. 

" Решение на президента е на коя партия да връчи третия мандат, само че би трябвало да е консолидирана, с стратегия, постоянна във времето. В Има Такъв Народ имаме съответна стратегия с съответна визия, която е прагматична, тя е написана по тематики. Нужно е държавно управление без ярки политически фигури, с цел да не сумират отрицателни страсти, свързани с дадени политики, които дадени хора не харесват ", добави депутатът от Има Такъв Народ.

Проф. Чорбанов сподели също, че в Има Такъв Народ имат подготвени специалисти, които могат да бъдат част от бъдещото държавно управление.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР