(ИТН) е съгласен с голяма част от антикризисните мерки.

...
 (ИТН) е съгласен с голяма част от антикризисните мерки.
Коментари Харесай

Каримански: ИТН е съгласен с голяма част от антикризисните мерки


" " (ИТН) е склонен с огромна част от антикризисните ограничения. Смятаме, че може би ще работят, въпросът е обаче, че трябваше да имаме задоволително калкулации за резултата от тях. Така ръководителят на бюджетната комисия и народен представител от Има Такъв Народ Любомир Каримански разяснява пред публицисти в Народното събрание показания през днешния ден пакет от антиинфлационни ограничения.
Всичко по тематиката: Антикризисните ограничения на кабинета 37
Той посочи, че не са получили разбор за приходите от газ, електричество, какъв ще бъде размерът на Данък добавена стойност, на акцизите. Това трябваше да бъде авансово направено, с цел да можем да създадем така наречен симулация " фискално пространство " и да кажем този доход може да бъде разпределен по подобен метод към уязвимите групи, уточни Каримански.

Той съобщи, че има запаси към някои ограничения. По думите му не е ясна, да вземем за пример, схемата, по която тютюневите произведения ще бъдат облагани с по-висок данък. Не мога да кажа дали, примерно, това, което има намерение да направи Министерството на финансите, е задоволително прецизна скица, която ще докара до увеличение приходната част във фиска по този начин, че тя да може да бъде преразпределена към тези, които имат най-вече потребност, изясни ръководителят на бюджетната комисия. За предлагането, обвързвано с преизчислението на пенсиите, той уточни, че не са видели изчисленията на Националния застрахователен институт какъв брой ще коства.

Мерките би трябвало да работят в интерес на жителите, акцентира представителят на Има Такъв Народ. Нямахме задоволително данни за въздействието на тези ограничения върху обособените уязвими групи, означи Любомир Каримански. Според него, с цел да работят ограниченията, е належащо да има формулировка за всяка една от предпочитаните категории и да се знае по какъв начин ще рефлектират върху тях. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР