ITF започва 25-годишно партньорство на стойност 3 милиарда долара с

...
ITF започва 25-годишно партньорство на стойност 3 милиарда долара с
Коментари Харесай

Задава се революция в мъжкия тенис


ITF стартира 25-годишно партньорство на стойност 3 милиарда $ с инвеститорската група Kosmos. По този метод ще бъдат генерирани обилни доходи за световното развиване на тениса.

Бордът на шефовете на ITF утвърди единомислещо проект за превръщането на Купа „ Дейвис “ в Световно състезание по тенис, провеждащо се в продължение на седмица в края на сезона, на което играят 18 страни.

Решението беше взето на съвещание на Бордът на шефовете на ITF през този уикенд. В него присъединяване взе президентът на Българската федерация по тенис и член на Борда на Директорите на Международната тенис федерация (ITF) Стефан Цветков.

Инвестицията от Kosmos ще включва доста нарастване на наградните фондове за тенисистите и държавите-членки на ITF, както и финансирането на планове на локално равнище и други стратегии за развиване на тениса.

Жерар Пике, който е испански футболист на Барселона, е създател и президент на Kosmos. В групата е още изпълнителният шеф на „ Rakuten “ Хироши Микитани.

„ Това е огромна смяна за ITF и тениса – съобщи президентът на ITF Дейвид Хагърти. – Искаме да превърнем Купа „ Дейвис “ във фестивал на тениса и заниманието, на което да вземат участие най-хубавите играчи в света. Новото партньорство не просто ще сътвори Световно по тенис, само че ще отключи рекордни вложения за бъдещите играчи. “

Плановете ще бъдат показани на годишното общо заседание на ITF, което ще се организира през август в Орландо, Флорида. За окончателното утвърждение ще бъде належащо болшинство от две трети.

" От инвеститорската група Kosmos сме доста разчувствани да се причисли към това вълнуващо партньорство с ITF. Заедно можем да издигнем Купа на Дейвис до нови висоти “, съобщи Жерар Пике.

Вече няколко града са кандидатствали да домакинстват на първото издание на новия шампионат, като договарянията не престават.
Световното ще има групова фаза, след която ще следват 1/4-финални конфликти на директна елиминация. Всеки дуел ще съставлява два сингъл мача и един на двойки във формат 2 от 3 сета. 16 от 18 страни участници автоматизирано ще се класират, до момента в който останалите две ще се избират.

Няма да има смяна във формата на конфликтите от Група 1 и Група 2.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР