ITF W60 Търнава, втори квалификационен кръгГергана Топалова – Тереза Смиткова

...
ITF W60 Търнава, втори квалификационен кръгГергана Топалова – Тереза Смиткова
Коментари Харесай

Топалова претърпя поражение в квалификациите в Търнава


ITF W60 Търнава, втори квалификационен кръг

Гергана Топалова – Тереза Смиткова 7-6(5), 3-6, 4-6

Гергана Топалова не съумя да стигне до главната скица на ITF W60 шампионата в Търнава откакто загуби от международната №352 Тереза Смиткова в последния кръг от квалификациите. Втората ни ракета завоюва откриващия сет, само че не съумя да резервира положителния темп и позволи поврат.

Топалова записа по-малко асове (3-7), само че за сметка на това не позволи нито една двойна неточност, до момента в който тези на Смиткова бяха пет. Българката завоюва 74% от точките си на първи сервис (42/57) и осъществя два от осемте си брейкпойнта (25%), до момента в който Смиткова беше безупречна при възможностите си за пробив (4/4).

Началото бе мъчно за Топалова, която инкасира ранен пробив, в резултат на което изостана с 3-5. Сетът изглеждаше изгубен, само че българката реализира поврат, давайки единствено две точки в идващите три гейма. Смиткова докара нещата до тайбрек, в който обаче Топалова осъществя мини-пробив за 3-1. Втората ни ракета съумя да задържи тази разлика до края и завоюва сета със 7-6(5).

Във втората част обаче Смиткова подвигна равнището и още веднъж проби първа, натрупвайки задатък от 4-1. Този път чехкинята не разреши водачеството ѝ да бъде застрашено, като този брейк се оказа единственият в сета и резултатът в мача бе подравнен след 6-3.

В заключителния сет Смиткова още веднъж осъществя ранен пробив и направи резултата 2-0 в своя изгода. Впоследствие обаче Топалова усъвършенства доста представянето си и съумя да възвърне равенството при 4-4. Веднага по-късно обаче втората ни ракета инкасира нов брейк, а след това пропусна два шанса за пробив и Смиткова завоюва подаването си, оформяйки крайното 6-7(5), 6-3, 6-4 в своя изгода по-късно повече от два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР