ITF W60 Барселона, първи кръгИзабелла Шиникова – Ариане Хартоно 6-0,

...
ITF W60 Барселона, първи кръгИзабелла Шиникова – Ариане Хартоно 6-0,
Коментари Харесай

Шиникова отстрани четвъртата поставена на старта в Барселона


ITF W60 Барселона, първи кръг
Изабелла Шиникова – Ариане Хартоно 6-0, 6-7(5), 7-6(5)


Изабелла Шиникова се класира за осминафиналите на W60 шампионата в Барселона, откакто в профил международната №214 Ариане Хартоно. Българката пропусна опция да завърши мача в два сета и изостана с пробив в третия, само че все пак записа подобаващ триумф над четвъртата сложена.

В идната фаза Шиникова ще се изправи против 382-рата в ранглистата Ева Гереро Алварес.

Всички седем аса в мача бяха дело на Шиникова, която също така направи по-малко двойни неточности (9-11). Българската тенисистка завоюва 59% от точките си на първи сервис (40/68) и оползотвори 10 от 18-те си шанса за пробив (56%), до момента в който Хартоно също имаше 18 брейкпойнта, само че осъществя седем от тях (39%).

Първата част мина напълно под диктовката на Шиникова. Шампионката от шампионата в Порто стартира вихрено дуела и записа три проедни пробива, като по този метод се наложи с 6-0 единствено за 21 минути.

Противно на развиването на играта до този миг, Хартоно проби първа в идващия сет, а след това поведе с 5-2. Частта изглеждаше решена, само че Шиникова съумя да реализира поврат и бе доста покрай спечелването на сета, откакто записа брейк за 6-5. Нидерландката обаче върна пробива, след което надви в тайбрека и изравни сетовете.

Заключителният сет също стартира с пробив за Хартоно, която поведе с 2-0, само че Шиникова изравни резултата. Българката се оказа в сериозна обстановка, откакто инкасира брейк за 5-6, само че и този път съумя да отговори на предизвикването и да докара нещата до тайбрек. В него Шиникова пропиля задатък от 5-2, само че си върна самодейността в най-важния миг и победи с 6-0, 6-7(5), 7-6(5) след два часа и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР