ITF W60 Амстелвеен, първи кръгИзабелла Шиникова – Йоана Маркова 6-2,

...
ITF W60 Амстелвеен, първи кръгИзабелла Шиникова – Йоана Маркова 6-2,
Коментари Харесай

Шиникова не загуби сет на старта в Амстелвеен


ITF W60 Амстелвеен, първи кръг

Изабелла Шиникова – Йоана Маркова 6-2, 7-5

Изабелла Шиникова стартира присъединяване си на ITF шампионата в Амстелвеен с награден фонд от 60 хиляди $ с чиста победа над международната №412 Йоана Маркова. След мощния първи сет българката изпита известни усложнения във втория, само че все пак победи след едвам 63 минути игра.

Следващата съперничка на Шиникова ще бъде Стефани Висхер (№712) или Антония Ружич (№280).

Втората ни ракета записа повече асове (4-1) и направи по-малко двойни неточности (2-4), спечелвайки 76% от точките си на първи сервис (25/33). Шиникова бе съвсем безупречна при възможностите си за пробив, оползотворявайки три от четири (75%), като в това време не разреши на съперничката си да стигне до нито един брейкпойнт.

Началото на дуела бе равностойно, като Шиникова и Маркова завоюваха първите си две подавания. От този миг до края на сета обаче българката изцяло контролираше протичащото се на корта. Шиникова даде на чехкинята единствено шест точки в идващите четири гейма, като по този метод осъществя два послеодвателни пробива и завоюва каегорично първата част с 6-2 единствено за 25 минути.

През съвсем целия втори сет никоя от съперничките не съумя да стигне до пробив, като по този метод резултатът стана 6-5 в интерес на Шиникова. Тенденцията бе на път да се резервира, защото Маркова поведе с 30-15 в дванадесетия гейм, само че българската тенисистка реализира поврат и осъществя решителен брейк за крайното 6-2, 7-5.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР