ITF W25 Ираклион, първи кръгДенислава Глушкова – Зина Херман 6-2,

...
ITF W25 Ираклион, първи кръгДенислава Глушкова – Зина Херман 6-2,
Коментари Харесай

Глушкова е на 1/8-финал в Ираклион, Каратанчева влезе в основната схема


ITF W25 Ираклион, първи кръг

Денислава Глушкова – Зина Херман 6-2, 6-0

Трети квалификационен кръг:

Лиа Каратанчева – Маргарита Игнатйева 1-6, 6-3, 10-4

Една от младите очаквания на българския тенис – Денислава Глушкова, стартира присъединяване си на ITF W25 шампионата в Ираклион с разгромна победа над 581-вата в ранглситата Зина Херман. Тийнейджърката изигра един от най-силните си мачове за сезона и стигна до успеха за малко под час и половина. Глушкова завоюва 76% от точките си на първи сервис (25/33) и осъществя пет от осемте си брейкпойнта (63%), до момента в който нейната съперничка не съумя да оползотвори нито един от двата си шанса за пробив.

Началото бе равностойно, само че след това Глушкова пое изцяло контрола върху играта и осъществя пробив, натрупвайки удобен задатък от 4-1. Херман редуцира пасива си, само че българската тенисистка бързо преоткри правилния темп и скоро по-късно завърши сета с пробив на 15, надделявайки безапелационно с 6-2.

Във втория сет Глушкова още веднъж стигна до ранен брейк, само че по-късно се озова в сложна обстановка. При 2-0 Херман имаше два шанса да върне пробива, само че българката не разреши това да се случи и усили преднината си. Маратонският гейм очевидно изтощи германката и Глушкова даде единствено две точки в последните три гейма, оформяйки крайното 6-2, 6-0 след 1 час и 25 минути на корта.

Междувременно Лиа Каратанчева откри място в главната скица след трагична победа над международната №1338 Маргарита Игнатйева в последния кръг от квалификациите. Българката бе изцяло надиграна в първия сет, само че след това усъвършенства доста представянето си и откри метод да стигне до успеха. Нейна съперничка в първи кръг от главната скица ще бъде друга квалификантка – намиращата се на 798-мо място в ранглистата Анастасия Соболева.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР