ITF W25 Анталия, първи кръгГергана Топалова – Полина Лейкина 6-1,

...
ITF W25 Анталия, първи кръгГергана Топалова – Полина Лейкина 6-1,
Коментари Харесай

Топалова нямаше проблеми на старта в Анталия


ITF W25 Анталия, първи кръг

Гергана Топалова – Полина Лейкина 6-1, 6-2

Гергана Топалова стартира присъединяване си на W25 шампионата в Анталия с безапелационна победа над международната №653 Полина Лейкина. Втората ни ракета изигра доста мощен мач и не остави никакви шансове на квалификантката, стигайки до триумфа единствено за 59 минути.

Следващата ѝ съперничка ще бъде Екатерина Маклакова (№476) или Алба Рей Гарсия (№798).

Топалова завоюва 75% от точките си на първи сервис (18/24), до момента в който успеваемостта на рускинята по този индикатор възлизаше на много по-скромните 48% (15/31). Втората ни ракета беше безупречна при възможностите си за пробив (5/5), до момента в който Лейкова осъществя единствения разкрил се пред нея брейкпойнт, само че това бе извънредно незадоволително.

Още от началото на мача стана ясно, че Топалова ще управлява изцяло протичащото се на корта. Българката даде единствено четири точки на собствен сервис в първия сет, като в това време осъществя два пробива и натрупа удобен задатък от 5-0. Лейкова прекъсна серията ѝ, само че не за дълго и втората ни ракета приключи сета със сервис гейм на нула за 6-1.

Топалова проби още при започване на втория сет, само че по-късно позволи поврат от 40-15 и разреши на съперничката си да върне брейка. Това обаче не разколеба българската тенисистка, която бързо си върна самодейността и направи резултата 3-1 в своя изгода. Лейкова опита да отговори на предизвикването, само че Топалова не разреши водачеството ѝ да бъде застрашено и проби още веднъж, триумфирайки изрично с 6-1, 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР