итайският спътник Мо Дзъ осъществи за първи път в историята

...
итайският спътник Мо Дзъ осъществи за първи път в историята
Коментари Харесай

За първи път предадоха данни чрез квантова криптография

итайският сателит „ Мо Дзъ ” реализира за първи път в историята сполучлив трансфер на данни до Земята посредством квантова криптография – способ, защитаващ всяка една информация от неоторизиран достъп. Това заяви в четвъртък китайската организация „ Синхуа ”. Специалисти от азиатската република акцентират, че страната е съумяла да сътвори казус за образуването на бъдещата световна квантова информационна мрежа, която е безусловно устойчива на кибер офанзиви. 

„ В частност ще станат вероятни безусловно безвредните телефонни диалози (непроследими), както и извънредно надеждните банкови преводи ”, означи Пан Дзянвей – член на Китайската академия на науките и основен участник в плана. Квантовата криптография се основава на правилото на несигурност на Вернер Хайзенберг. Той гласи, че в случай че се опитате да измерите една квантова система (която се състои от обикновени частици), вие ще я измененията по подобен метод, че измерването ви незабавно ще се окаже неопределено. 

Тази нова технология дава опция на хората да обменят „ ключове ” за криптиране по обществена мрежа. С тези „ ключове ” те могат да кодират своята електронна преписка и да я създадат безусловно неуязвима и предпазена. /БГНЕС

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР