Италия взе импровизирано и ужасно решение с присъединяването си към

...
Италия взе импровизирано и ужасно решение с присъединяването си към
Коментари Харесай

Италия се разкайва за присъединяването си към Един пояс, един път

Италия взе " неподготвено и извънредно " решение с присъединението си към преди четири години. Това съобщи италианският министър на защитата Гуидо Крозето, представен от " Ройтерс ".

По негови думи този ход съвсем не е съдействал за увеличение на износа на страната.

Италия се причисли към " Един пояс, веднъж " при предходното държавно управление, като се трансформира в единствената огромна западна страна, подхванала сходна стъпка. Крозето обаче е част от сегашния кабинет, който обмисля

Инициативата " Един пояс, веднъж " планува възобновяване на остарелия Път на коприната , който да свърже Китай с Азия, Европа и други райони посредством огромни вложения в инфраструктура. Критиците обаче го смятат за инструмент на Китай да популяризира своето геополитическо и икономическо въздействие.
 Италия резервира положителните връзки с Китай и без самодейността
Италия резервира положителните връзки с Китай и без самодейността " Един пояс, веднъж "

Страната обмисля дали да остане част от китайския план

" Присъединяването към новия Път на коприната беше неподготвено и извънредно решение, което усили износа на Китай за Италия, само че нямаше същия резултат върху италианския експорт за Китай ", означи Крозето пред в. " Кориере каузи Сера ".

" Въпросът през днешния ден е: по какъв начин да напуснем " Един пояс, веднъж ", б. Защото е правилно, че Китай е съперник, само че е и сътрудник ", акцентира министърът на защитата.

След среща в Белия дом с президента на Съединени американски щати Джо Байдън в четвъртък италианският министър председател Джорджа Мелони съобщи, че нейното държавно управление има време до декември да вземе решение по отношение на " Един пояс, веднъж " и разгласи, че скоро ще пътува до Пекин.

Вчера тя съобщи, че е " абсурд ", че макар че Италия е част от " Един пояс, веднъж ", не тя е страната от Г-7 с най-силни търговски връзки с Китай.

" Това демонстрира, че можете да имате положителни връзки и търговски партньорства даже отвън " Един пояс, веднъж ", акцентира министър председателят.
 Европейски Съюз търси понижаване на икономическата взаимозависимост от Китай
Европейски Съюз търси понижаване на икономическата взаимозависимост от Китай

Ще бъде разисквано на срещата на върха през юни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР