Италия впрегна виртуална версия на Венера от прочутата картина на

...
Италия впрегна виртуална версия на Венера от прочутата картина на
Коментари Харесай

Италия се бори с невъзпитани туристи

Италия впрегна виртуална версия на Венера от фамозната картина на Ботичели в рекламна акция на италианските забележителности, с цел да притегли повече туристи в страната това лято. Инициативата, породила много дискусия в страната, глътна 9 милиона евро, споделя Investor.bg

Но със или без виртуалната Венера това лято от ден на ден непознати туристи се завърнаха в Италия след интервала на коронавирусната пандемия. Те не се уплашиха нито от мощните суперклетки, като тази минала през Милано и покрайнините му в края на юли и предизвикала големи материални вреди, нито пък от  горещите талази, по време на които температурите на доста места в страната трансферираха 40 градуса по Целзий.

И дружно с чужденците, които желаят да се възхитят на чудесата на Италия, в страната това лято пристигнаха и нормалните " смущаващи туристи " с техните шокиращи за обществеността прояви.

В Рим трима чужденци, взеха решение да увековечат за историята престоя си във Вечния град, като надраскаха имената или буквите си върху камъните на Колизеума. Сред тях бяха швейцарска тийнейджърка, немски младеж и български бежанец във Англия. Кадрите от техните вандалски прояви обиколиха обществените мрежи и медиите.

След като получиха обществена и международна популярност, някои от тях се извиниха за дейностите си (българинът Иван), само че други (швейцарката и германецът) демонстрираха, че по този начин и не осъзнават какво са предизвикали на италианското културно завещание. В Пиза френска туристка също увековечи посредством драсканици визитата си в фамозната Наклонена кула.

В Милано двама френски почитатели на паркура се покатериха на централната кула на Миланската катедрала.  А тези дни в обществените мрежи се завъртя видео, в което се вижда по какъв начин неидентифицирана туристка се катери по скулптурната комбинация във фонтана " Треви " в Рим, с цел да си изпълни шише с вода. 

Подобни прояви, при които се нанасят вреди на исторически монументи, се санкционират в Италия с до пет години затвор и с санкция до 15 000 евро. Властите на страната са обаче в развой на стягане на ограниченията в тази тенденция и тогава санкциите за вандализиране на културни обекти, исторически монументи и творби на изкуството ще скочат до 60 000 евро.

За италианците остава утешението, че освен в Италия чужденците се държат невъзпитано.  В понеделник двама американски туристи, прекалили с пийването, бяха открити заспали в Айфеловата кула в Париж, където явно са прекарали цяла нощ, откакто съумели да се укрият в неделя вечерта от личния състав и защитата, заяви френската телевизия BFM.

И до момента в който чужденците прииждат отвред в Италия, италианците пропищяха това лято от някои ценови отклонения. Заради високите сметки в заведенията на плажните линии редица италианци избраха да си носят на плажа авансово приготвена храна от у дома. Но на някои места в Пулия, в региона на Неапол и в Лацио бяха въведени забрани за пикник на плажа, което пък докара до митинги, оповестява " Месаджеро ".

Странни добавки към сметките за консумация бяха регистрирани това лято на известни италиански места.

Така да вземем за пример в заведение в Джера Ларио на брега езерото Комо в региона Ломбардия, за делене на сандвич на половина към сметката на двойка бяха добавени две евро.

В заведение във Финалборго в региона Лигурия двойка, поискала да показа общо ястие и помолила за задачата за една празна паница, вследствие на което трябвало да заплати две евро в допълнение към сметката. В заведение в Палермо на остров Сицилия пък в сметката на клиенти, празнуващи както прилича рожден ден с торта, са били добавени 20 евро за разсичане на тортата на 20 части, колкото са били празнуващите. В заведение в Порто Черво на остров Сардиния двойка е заплатила в хотелско кафене 60 евро за две кафета и две бутилки минерална вода и когато е поискала пояснение за какво е толкоз скъпо, й било разяснено, че да пиеш кафе в Италия е неповторимо прекарване, за което се заплаща.

Подобна бе и тезата на италианския министър на земеделието Франческо Лолобриджида, който също сподели, че за качество, каквото предлага Италия, се заплаща. Така той отговори на журналистически въпрос по отношение на високите цени през летния сезон в известната измежду туристите южна италианска област Пулия, където се намират Бари, Лече, Алберобело, Остуни, Полиняно ал Маре, Локоротондо  и Монополи, и която се посещава от звезди като " Монескин ", Мадона и Хелън Мирън.

В отговор на покачването на цените, считано от някои от италианците за неуместно,  заведението " Ботега дел кафе " в Милезимо в региона Лигурия разгласи цена от 0,70 евро за еспресото, само че в случай че клиентът си носи от у дома чашка, лъжичка и захар, написа италианското издание Today.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР