Италия възнамерява да гласува против европейските планове за забрана на

...
Италия възнамерява да гласува против европейските планове за забрана на
Коментари Харесай

Италия против забраната на дизеловите и бензинови коли от 2035 г.

Италия има намерение да гласоподава срещу европейските проекти за възбрана на продажбата на нови бензинови и дизелови коли след 12 години (от 2035 година), съобщи министърът на енергетиката Джилберто Пичето Фратин, представен от Ройтерс.

Правилата, утвърдени този месец от Европейския парламент, ще изискват до 2035 година производителите на коли да реализират 100% понижение на излъчванията на CO2 от продадените нови коли, което би направило невероятно продажбата на нови транспортни средства, задвижвани с изкопаеми горива.

" Утре в Брюксел, на срещата на посланиците на страните от Европейски Съюз, Италия ще изрази позиция против оферти европейски правилник, забраняващ производството и продажбата на леки и лекотоварни коли с мотори с вътрешно горене след 2035 година ", сподели министърът в изказване.

Страните от Европейски Съюз реализираха съглашение за възбрана на коли с термични мотори през октомври, само че към момента би трябвало публично да утвърдят разпоредбите, преди те да влязат в действие. Окончателното утвърждение се чака през март.

Правителството на Италия съобщи предходната седмица, че желае да се сплоти с Франция и Германия, с цел да повлияе и да забави темпото на законите на Европейския съюз за понижаване на излъчванията от коли и камиони.

" Италия има вяра, че изборът на електричество не би трябвало да бъде единственият метод за реализиране на нулеви излъчвания в преходната фаза ", добави министърът в изказването.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР