Италия стартира изпитания върху хора на потенциална ваксина срещу COVID-19

...
Италия стартира изпитания върху хора на потенциална ваксина срещу COVID-19
Коментари Харесай

Италия започва тестве с доброволци на потенциална ваксина срещу COVID-19

Италия започва тествания върху хора на евентуална ваксина против COVID-19 в понеделник, като се причисли към световни старания за създаване на отговор на вируса, който демонстрира признаци на растеж в Европа, оповестява " Ройтерс ".

Римският институт " Лазаро Спаланзани ", болница, профилирана в инфекциозни болести, ще организира опити върху 90 доброволци през идващите седмици, с вярата ваксина да бъде налична до пролетта на идната година .

Франческо Вая, здравен шеф на болничното заведение разяснява, че първият пациент ще бъде следен четири часа , преди да му бъде позволено да се прибере у дома, където ще бъде следен 12 седмици .

" Ще забележим дали той има някакви странични резултати и дали създава обезвреждащи антитела ", изясни Вая и добави, че втората фаза на тестване ще се организира в страни с по-висок % на зараза, като Мексико и Бразилия .
 Италия няма още веднъж да постанова цялостна обсада макар растежа на COVID-19
Италия няма още веднъж да постанова цялостна обсада макар растежа на COVID-19

Това увери италианският здравен министър

" Ако успеем да сме бързи, ще имаме първите ваксини за пазара идната пролет ", добави Вая.

Потенциалната ваксина, наречена GRAd-COV2, е създадена от ReiThera, компания със седалище в Рим . Регионът Лацио, към италианската столица, разяснява в изказване, че ранните опити, в това число върху животни, са дали позитивни резултати .

Потенциалните ваксини са подложени на тествания в редица страни, в това число Индия, Англия, Русия и Китай .

" Умовете и проучванията на нашата страна са в услуга на световното предизвикателство да победим Коронавирус ", написа министърът на опазването на здравето Роберто Сперанса във Фейсбук, обявявайки началото на процеса.

Италия, една от най-тежко засегнатите страни в Европа с повече от 35 000 смъртни случаи, бе в пика на епидемията сред март и април. В момента се следи скок в нови случаи, с над 1000 в събота и неделя .
 Русия с упоритост за 2 млн. дози от имунизацията против COVID-19 до края на годината
Русия с упоритост за 2 млн. дози от имунизацията против COVID-19 до края на годината

В производството ще се включат три компании
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР